Jordgubbstiramisu

jordgubbstiramisu
Inlägget innehåller reklam för min bok “Baka utan ugn” och bilden är tagen av Ulrika Pousette.

Vill du veta hur man bakar världens snabbaste jordgubbstårta? Genom att göra en jordgubbstiramisu! Den här drömgoda efterrätten är från min första bok ”Baka utan ugn” och du behöver alltså ingen ugn för att göra den. Det tar max 40 minuter, från scratch att baka den här tiramisuinspirerade jordgubbstårtan. Hur bra?!

Om du tycker om den här typen av recept och vill ha fler så kan du köpa min bok “Baka utan ugn” HÄR!

Receptet ger ca 15 portioner jordgubbstiramisu.

Jordgubbstiramisu

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 2 liter färska jordgubbar
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 200 g savoiardikex
  • citronmeliss och florsocker att dekorera med

Gör såhär:

Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop mascarpone, strösocker, vanilpulver samt citronskal och -saft med en elvisp. Vänd med en slickepott försiktigt er grädden i mascarponeblandningen till en fluffig och krämig smet.

Ansa och skiva jordgubbarna (spara några hela jordgubbar till dekoration).
Häll flädersaften i en djup tallrik. Doppa varje kex (den sockrade sidan) i saften i några sekunder.

Varva saftdoppade kex, mascarponekräm och jordgubbar i en glasskål. Garnera generöst med jordgubbar, citronmelissblad och florsocker. Vill du förbereda jordgubbstiramisun någon dag i förväg väntar du med garneringen tills det är dags att servera.

TIPS!

  • Gör jordgubbstiramisun glutenfri genom att använda glutenfria savoiardikex.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
jordgubbstiramisu

Jordgubbstiramisu

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
4 years ago

[…] Gräddtårta med jordgubbar – 4 tips för att lyckas! Jordgubbstiramisu […]

Elin
Elin
4 years ago

Ååh ser magiskt ut😋🤤 den blir det på midsommar😍Vilken storlek har glasskålen du använder i detta recept?

Beata
Beata
3 years ago

Ser gudomlig ut! Vart kan man få tag på en sådan skål?

Aya
Aya
2 years ago

Kan man byta ut kexen, och till vad isåfall?

Anna
Anna
2 years ago

Om man inte tål fläder vad kan man ersätta det med då?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?