Vill du veta hur man bakar världens snabbaste jordgubbstårta? Genom att göra en jordgubbstiramisu! Den här drömgoda efterrätten är från min första bok ”Baka utan ugn” och du behöver alltså ingen ugn för att göra den. Det tar max 40 minuter, från scratch att baka den här tiramisuinspirerade jordgubbstårtan. Hur bra?!
Om du tycker om den här typen av recept och vill ha fler så kan du köpa min bok “Baka utan ugn” HÄR!
Receptet ger ca 15 portioner jordgubbstiramisu.
Jordgubbstiramisu
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 500 g mascarpone
- 1 dl strösocker
- 1 krm vaniljpulver
- finrivet skal från 1 citron
- 1/2 dl färskpressad citronsaft
- 2 liter färska jordgubbar
- 2 dl koncentrerad flädersaft
- 200 g savoiardikex
- citronmeliss och florsocker att dekorera med
Gör såhär:
Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp i en bunke. Vispa i en annan bunke ihop mascarpone, strösocker, vanilpulver samt citronskal och -saft med en elvisp. Vänd med en slickepott försiktigt er grädden i mascarponeblandningen till en fluffig och krämig smet.
Ansa och skiva jordgubbarna (spara några hela jordgubbar till dekoration).
Häll flädersaften i en djup tallrik. Doppa varje kex (den sockrade sidan) i saften i några sekunder.
Varva saftdoppade kex, mascarponekräm och jordgubbar i en glasskål. Garnera generöst med jordgubbar, citronmelissblad och florsocker. Vill du förbereda jordgubbstiramisun någon dag i förväg väntar du med garneringen tills det är dags att servera.
Ansa och skiva jordgubbarna (spara några hela jordgubbar till dekoration).
Häll flädersaften i en djup tallrik. Doppa varje kex (den sockrade sidan) i saften i några sekunder.
Varva saftdoppade kex, mascarponekräm och jordgubbar i en glasskål. Garnera generöst med jordgubbar, citronmelissblad och florsocker. Vill du förbereda jordgubbstiramisun någon dag i förväg väntar du med garneringen tills det är dags att servera.
TIPS!
- Gör jordgubbstiramisun glutenfri genom att använda glutenfria savoiardikex.
[…] Gräddtårta med jordgubbar – 4 tips för att lyckas! Jordgubbstiramisu […]
Ååh ser magiskt ut😋🤤 den blir det på midsommar😍Vilken storlek har glasskålen du använder i detta recept?
Det är en blomvad från IKEA och den rymmer ca 2 liter 🙂
Ser gudomlig ut! Vart kan man få tag på en sådan skål?
Det är en blomvas från IKEA 🙂
Kan man byta ut kexen, och till vad isåfall?
Hejhej, man kan byta ut till de flesta enklare kexen som t.ex. fingermarie. Man kan även baka en sockerkaka som fått stå till dagen efter och torkat av sig lite. 😊
Om man inte tål fläder vad kan man ersätta det med då?
Hejhej, du kan ersätta med en annan valfri saft 🥰 Citron kanske?