Såhär enkelt är det att göra hemgjord daim.
Jag är egentligen inte mycket för godis men allt godis som innefattar kola och choklad går hem hos mig. En av mina favoriter är daim! Knäckig kola gömd i ett tunt täcke av krämig mjölkchoklad. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Att göra egen daim är lättare än vad man kan tro. Jag brukar ha lite flingsalt på min daim för att balansera upp sötman i chokladen och kolan men det kan du utesluta om du vill. Testa vettja!
Hur många det blir av det här receptet beror helt på hur stora bitar du väljer att göra. Jag skulle säga att jag gjorde medelstorlek och fick ut 12 bitar.
Kolan till daimen är hårdseg och av den anledningen är det viktigt att sprida ut den i ett tunt lager när den ska svalna. Ett för tjockt lager kola kommer göra det här godiset jobbigt att äta. Hur kolan uppnår rätt gradantal är också viktigt. Att köra på högsta värmen för att snabbt uppnå 130 grader är inte rätt väg att gå. Då kommer du att få en stenhård, oätlig kola. Ha lite is i magen och koka den på medelvärme hela tiden så kommer du att få en perfekt kola!
Hej Camilla! Jag kollar på varje avsnitt på din youtube kanal och har lyssnat på alla avsnitt av din och Emmas podd flera gånger om. Jag har två av dina böcker och jag kollar alltid på dina recept före någon annans. Speciellt gillar jag dian deserstpizzor som jag gör både som vanliga pizzor och ibland desert, dom är mycket uppskattade av alla i min familj. Det var du som skapade mitt bakintresse och nu är bakning en av mina störst hobbys! Du är en förebild❤️
Tusen tack fina människa, det gör mig så glad 😍❤️