Hälsosamma havrepannkakor

Även om det är måndag idag så känns det mer som en söndag eftersom att hela familjen är ledig. Så jag kände för att slänga ihop en ordentlig pannkaksfrukost men på ett lite hälsosammare vis. De här pannkakorna är riktigt mättande och är helt socker-, gluten- och mjölkfria. En perfekt start på veckan helt enkelt!

Den här pannkakssmeten funkar dessutom perfekt att förvara färdigmixad i kylskåpet i upp till två dagar. Bara att förbereda kvällen innan och steka så många pannkakor du behöver till frukosten eller mellanmålet dagen därpå.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosamma havrepannkakor

Portioner: 8

Ingredienser

2,5 dl havregryn (fint mixade, glutenfria)
2 stycken ägg
2,5 dl havremjölk
3 msk sockerfri äppelmos (kan uteslutas eller ersättas med mosad banan)
smör eller kokosolja till stekning
vispad havregrädde, nötter, färsk frukt och färska bär till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

2,5 dl havregryn (fint mixade, glutenfria)
2 stycken ägg
2,5 dl havremjölk
3 msk sockerfri äppelmos (kan uteslutas eller ersättas med mosad banan)
smör eller kokosolja till stekning
vispad havregrädde, nötter, färsk frukt och färska bär till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i mixer. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills du får en jämn smet.
  2. Stek pannakorna på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera direkt tillsammans med vispad grädde, nötter, färsk frukt och färska bär!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i mixer. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills du får en jämn smet.
  2. Stek pannakorna på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Servera direkt tillsammans med vispad grädde, nötter, färsk frukt och färska bär!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?