Hälsosam & vegansk chokladmoussetårta

Jag har sett flera veganska recept den senaste tiden på sociala medier där sötpotatis används. Och efter att mina cookies med kikärtor vart en sådan succé så kände jag att jag bara var tvungen att testa på att baka med sötpotatis. Alltså känslan att hitta en ny oväntad ingrediens att baka med är helt fantastisk!

Att baka med sötpotatis blev precis lika fantastiskt som jag trodde att det skulle bli! För dig som inte gillar sötpotatis, oroa dig inte, det smakar inte ALLS sötpotatis utan hjälper bara till att ge den perfekta krämigheten. Dagens sötpotatisrecept är en hälsosam och vegansk chokladmoussetårta. Vegansk, fri från vitt socker och glutenfri!

En steg för steg video på hur jag har bakat den här galet goda tårtan hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se. Alltså jag åt den här till lunch idag!! Alltså sötpotatis, i en tårta! Bästa ursäkten till att äta tårta till dagens alla måltider.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hälsosam & vegansk chokladmoussetårta

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
2 dl naturella nötter & mandlar av valfri sort
1 dl kokosolja
1 dl havregryn
1 dl kokossocker

Ingredienser (vegansk chokladmousse med sötpotatis):
2 små sötpotatisar
1 dl jordnötssmör
1,25 dl kakao
6 msk agavesirap (kan uteslutas)
1,25 dl vispbar soyagrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
2 dl naturella nötter & mandlar av valfri sort
1 dl kokosolja
1 dl havregryn
1 dl kokossocker

Ingredienser (vegansk chokladmousse med sötpotatis):
2 små sötpotatisar
1 dl jordnötssmör
1,25 dl kakao
6 msk agavesirap (kan uteslutas)
1,25 dl vispbar soyagrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 225 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen.
  2. Grovhacka nötterna och blanda ihop med resten av ingredienserna tills du får en formbar massa.
  3. Tryck ut massan i botten på formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Låt svalna helt innan du har på mousse-fyllningen.
  5. Chokladmousse med sötpotatis: Dela sötpotatisarna på längden och lägg dem med den skurna sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Baka sötpotatishalvorna i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Gröp ur innehåller i sötpotatisarna och mixa ihop till en slät smet med jordnötssmör, kakao och agavesirap. Jag gjorde detta i en matberedare då smeten blir ganska tjock.
  8. I en annan skål vispar du soyagrädden till mjuka toppar. Ha i den chokladiga sötpotatissmeten och vispa till en fluffig smet.
  9. Bre ut smeten över nötbotten och låt stelna i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Botten: Sätt ugnen på 225 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen.
  2. Grovhacka nötterna och blanda ihop med resten av ingredienserna tills du får en formbar massa.
  3. Tryck ut massan i botten på formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  4. Låt svalna helt innan du har på mousse-fyllningen.
  5. Chokladmousse med sötpotatis: Dela sötpotatisarna på längden och lägg dem med den skurna sidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Baka sötpotatishalvorna i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  7. Gröp ur innehåller i sötpotatisarna och mixa ihop till en slät smet med jordnötssmör, kakao och agavesirap. Jag gjorde detta i en matberedare då smeten blir ganska tjock.
  8. I en annan skål vispar du soyagrädden till mjuka toppar. Ha i den chokladiga sötpotatissmeten och vispa till en fluffig smet.
  9. Bre ut smeten över nötbotten och låt stelna i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?