Hallongrottskladdkaka

Hallongrottskladdkaka – kladdig vaniljkladdkaka med en gömma av hallonsylt. En kladdkaka inspirerad av hallongrottor.

Jag ÄLSKAR fikahybrider, det är ingen hemlis och här kommer mitt senaste påhitt: hallongrottskladdkaka! Kladdkakemuffins med smak av hallongrottor! Kladdig vaniljkladdkaka med hallonsylt i mitten, pudrad med florsocker och extra god tillsammans med en klick lättvispad grädde. Enkel att baka och supergod att baka, du bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
hallongrottskladdkaka

Hallongrottskladdkaka

Portioner: 12

Ingredienser

225g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
3,25 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl hallonsylt
florsocker att pudra med
vispad grädde att servera till

Tips!

  • Gör glutenfria hallongrottskladdkakor genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör hallongrottskladdkakor genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

225g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
3,25 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl hallonsylt
florsocker att pudra med
vispad grädde att servera till

TIPS!

  • Gör glutenfria hallongrottskladdkakor genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör hallongrottskladdkakor genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallonsylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
  4. Använd en spritspåse eller flaska med squeeze-sylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
  5. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  6. Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallonsylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
  4. Använd en spritspåse eller flaska med squeeze-sylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
  5. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  6. Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.1 7 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
42 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jasmina
Jasmina
3 years ago

Hej, jag skulle vilja fråga dig vilken typ av muffinsdormarna använder du och var kan man köpa dem eftersom alla som jag har köpt gör att muffins håller sig med dem.

Gun-Mona
Gun-Mona
3 years ago

Dessa måste jag baka ser verkligen goda ut Du visar så mycket gott o så ser det så inbjudande ut TACK

Brendan
Brendan
3 years ago

Ska man svalna innan kylskåpet eller direkt från ugnen?

Last edited 3 years ago by Brendan
Emilie
Emilie
3 years ago

Vad är det för storlek på formarna? Fick precis 10 olika allternativ av mannen i affären 😂

Maria
Maria
3 years ago

Kan man frysa in dessa ? 🙂

Maria
Maria
3 years ago

Kan man frysa in dessa ?

Malin L
Malin L
3 years ago

Precis tagit ut dem ur ugnen , ser inte riktigt ut som dina 😊 var lite svårt med sylten men tror de blir goda iallafall, får göra dem fler gånger och öva 👍Tack för alla bra och smarriga recept 😋

Kicki
Kicki
3 years ago

Så goda.. gjorde till kalas tidigare och nu gör jag 45st till Dop i helgen. Supergoda!!

Malin
Malin
3 years ago

Tror du att det funkar med blåbärssylt i?
Tack för goda recept!

Jasbar
Jasbar
3 years ago

Ser supergoda ut!!

Elin
Elin
3 years ago

Hej Camilla! Är så sugen på dessa! Kan man baka dom utan muffinsplåt?

Caroline
Caroline
3 years ago

Kanongoda! Men jag undrar också varifrån assietterna kommer? Superfina!!

William
3 years ago

Bra resept

Sandra
Sandra
3 years ago

Så himla goda! Jag gjorde glutenfria med blåbärssylt, väldigt uppskattade av alla som smakade! Bra instruktioner och lätta ingredienser, som med flera av dina recept. ❤❤

Meryem
Meryem
2 years ago

Hej
Kan man använda vanliga pappersformar sen placera på en vanlig plåt? 🙂

Fia
Fia
2 years ago

Helt magiska! Extra goda med hemmagjord hallonsylt 😍

Sofia
Sofia
2 years ago

Gaaah vilken smak!! Bland de godaste jag gjort! Dessa ska vi bjuda på på dotterns 3 års kalas! Tack Camilla 🌷

Anna Persson
Anna Persson
2 years ago

De här var underbart goda. Lagom storlek, nästa gång ska jag testa med svartvinbärssylt.

Lea
Lea
2 years ago

Hej, jag undrar är det normalt att det rinner lite smör ur muffinsen när de sitter i ungen? Det har gått 20 minuter nu men de verkar ha blivit lite oljit inser jag, kan det bero då på att jag använde för mycket smör?

Jenny
Jenny
2 years ago

Hej! Kan man göra dessa i minimuffinsformar tror du? 🤗 tack för underbara recept 🥰

Hanna
Hanna
9 months ago

Detta är PÅ RIKTIGT Det godaste jag ätit i kakväg. Smäller av!!

Agnetha Thid
Agnetha Thid
3 months ago

Alltså- bland det godaste jag ätit 😋

Tips!

  • Gör glutenfria hallongrottskladdkakor genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör hallongrottskladdkakor genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?