Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallonsylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
- Använd en spritspåse eller flaska med squeeze-sylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
- Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
- Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej, jag skulle vilja fråga dig vilken typ av muffinsdormarna använder du och var kan man köpa dem eftersom alla som jag har köpt gör att muffins håller sig med dem.
Hejhej! Jag brukar använda helt vanliga från mataffären och det går bra ❤️
Dessa måste jag baka ser verkligen goda ut Du visar så mycket gott o så ser det så inbjudande ut TACK
Hejhej! Åh tack själv fina du! Hoppas att det ska smaka 😍❤️
Ska man svalna innan kylskåpet eller direkt från ugnen?
Hejhej! Du kan låta den svalna lite innan du ställer den i kylskåpet 🥰
Vad är det för storlek på formarna? Fick precis 10 olika allternativ av mannen i affären 😂
Hejhej! Ursäkta sent svar, det är den plåten med normalstora/standard “muffinshål”, sen skiljer sig hur stor själva plåten är, dvs hur många hål det finns på plåten. ❤️
Kan man frysa in dessa ? 🙂
funkar utmärkt 🙂
Kan man frysa in dessa ?
Funkar utmärkt 🙂
Precis tagit ut dem ur ugnen , ser inte riktigt ut som dina 😊 var lite svårt med sylten men tror de blir goda iallafall, får göra dem fler gånger och öva 👍Tack för alla bra och smarriga recept 😋
Tack själv fina du 🥰
Så goda.. gjorde till kalas tidigare och nu gör jag 45st till Dop i helgen. Supergoda!!
Tror du att det funkar med blåbärssylt i?
Tack för goda recept!
Mums, låter ju magiskt! Absolut går det. Tack själv fina du! 😍
Ser supergoda ut!!
Det ÄR supergott! Testa vetja 🤩
Hej Camilla! Är så sugen på dessa! Kan man baka dom utan muffinsplåt?
Hejhej! Ja men avänd då sånna stora, stabila muffinsformar 🙂
Kanongoda! Men jag undrar också varifrån assietterna kommer? Superfina!!
De är från Matteus 🙂
Bra resept
🤩
Så himla goda! Jag gjorde glutenfria med blåbärssylt, väldigt uppskattade av alla som smakade! Bra instruktioner och lätta ingredienser, som med flera av dina recept. ❤❤
Vad glad jag blir att du gillar 😍
Hej
Kan man använda vanliga pappersformar sen placera på en vanlig plåt? 🙂
Hejhej! Det funkar utmärkt men använd då dubbla eller stabila muffinsformar ❤️
Helt magiska! Extra goda med hemmagjord hallonsylt 😍
Vad kul att du gillar dem! 🥰
Gaaah vilken smak!! Bland de godaste jag gjort! Dessa ska vi bjuda på på dotterns 3 års kalas! Tack Camilla 🌷
Vad glad jag blir att du gillade den! Låter som en fantastisk idé, tack själv! 😍
De här var underbart goda. Lagom storlek, nästa gång ska jag testa med svartvinbärssylt.
Hejhej! Vad kul att du gillade dem 🥰 Svartvinbärssylt låter helt fantastiskt!
Hej, jag undrar är det normalt att det rinner lite smör ur muffinsen när de sitter i ungen? Det har gått 20 minuter nu men de verkar ha blivit lite oljit inser jag, kan det bero då på att jag använde för mycket smör?
Hejhej, svårt att säga. Hade du i mer smör än receptet sa, så kan det bero på det! 😊
Hej! Kan man göra dessa i minimuffinsformar tror du? 🤗 tack för underbara recept 🥰
Detta är PÅ RIKTIGT Det godaste jag ätit i kakväg. Smäller av!!
Vad kul att du gillade den! 😍
Alltså- bland det godaste jag ätit 😋
Vad glad jag blir, tack snälla! ☺️