Idag är det lösgodisets dag! Och vad passar inte bättre att baka då än en godistårta där både fyllning och dekoration består av godis. Jag är egentligen inget större fan av lösgodis i sig men så fort de får ta plats i ett bakverk så tycker jag att det kan bli riktigt gott!
Den här tårtan består av ett lager dumlefluff och ett lager hallonkompott. Man kan ju såklart göra fluff av vilket godis man vill men jag älskar fluff gjort på just dumle eller daim. Två lager fluff blir däremot lite för mycket enligt mig så jag bröt av med ett lager syrlig hallonkompott.
Tårtbotten:
Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 4 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 1 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Vänd över tårtbotten på ett galler för att svalna strax efter att du tagit ut den ur ugnen och låt tårtbotten svalna helt och hållet innan du delar och fyller den.
Montering: Dela tårtbotten i tre lika tjocka skivor. Bre ut en tunn klick med smörkräm på tårtbrickan och tryck dit din första botten. Vispa upp dumlefluffen tills den blir riktigt fluffig och spritsa ut den på tårtbotten. Lägg på nästa botten och bre ut ett lager hallonkompott. Lägg på sista botten och spackla din tårta med smörkräm. Låt tårtan stå i kylksåpet för att kallna ordentligt innan du dekorerar den med chokladganache och godis! Godiset på sidorna har jag fäst med lite chokladganache som blev över.
Vad har du för storlek på bakformen? Blir 18 cm bra, tänkte så inte det blir tunn fyllning.