Receptet bakas i en bakform med måtten 20×30 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till browniesarna. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
- Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke med elvisp. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
- Tillsätt chokladsmöret i bunken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
- Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan du toppar den med polkagrisganache.
- Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn chokladsmet. Låt tjockna i rumstemperatur innan du toppar din brownie med den.
- Mortla dina polkagrisar grovt och strössla det över kakan.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Om man ska köra på en hel vanlig ugnsplåt, är det dubbel sats då?