Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen och förgrädda det i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
- Vispa försiktigt samman äggulor och sötad kondenserad mjölk för hand.
- Tillsätt citronzest och citronsaft och vispa igen till en jämn smet.
- Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda den i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan du dekorerar med marängen.
- Vispa äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig bunke eller skål.
- Vispa sedan ner strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning. Pressa ner hallonen i bunken genom en finmaskig sil. Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad på medelhastighet tills du får en blank smet utan sockerkristaller.
- Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa marängen på medelhastighet tills den svalnat helt. Toppa pajen med marängen och bränn av den om du vill.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går det att göra marängen i förväg eller blir det bäst att göra den precis innan servering? Om det går att förbereda, hur gör jag det bäst? Förvara marängen i spritspåse i kylen och spritsa innan servering eller spritsa och förvara pajen färdigspritsad i kylen? Tack!
Under punkt 9 står det att man ska vispa vitorna i en värmetålig bunke. Men det står ingen om vattenbad? Heller inga grader på marängen?
vad kan man ha istället för sötad kondenserad mjölk. ska baka detta ser så himla gott.
Kan man frysa den?
Vad gör man om man inte har en värmekänslig bunke?
Kan man dekorera den med hallon maräng men servera dagen därpå?
Absolut! 🙂
Ska man vispa i en värme tålig bunke över vatten bad?
Ja 🥰
Hallå?? Kan man dekorera med marängen men servera dagen efter?
Kan den stå i rumstemperatur eller bör den va kyld?
Det kan man göra men risken är stor att marängen börjar vätska sig ❤️