En len och härligt syrlig citronkola som bara smälter i munnen
En riktigt god gräddkola är ett väldigt enkelt julgodis att göra hemma själv. Den går också att smaksätta på många olika sätt. Vad sägs om till exempel: vaniljkola eller chokladkola? Denna variant med smak av citron är en riktigt fräsch, len och god citronkola som på riktigt smälter i munnen men samtidigt är sådär härligt seg när man tar en tugga.
Reklam för min webbshop
Hej! Var kan jag hitta silikonform/balk i storlek 15×30? Har sökt på nätet men hittar bara kvadratiska..!
Hejhej! Jag köpte ett paket 15×15 och ett med 30×30 och kombinerade dessa för att kunna göra min rektangel 🥰
Hur länge håller dessa? Tänker på grädden osv
Hejhej, i kylen klarar de sig i minst 4 veckor, dem går även att frysa in 🥰
Ska den inte stelna i kastrullen? Jag kokade den i 1 1/2 timme innan den började tjockna, o då smakade den inte speciellt gott… jag har ingen termometer men ca hur lång tid tar det att få upp kolan i rätt temperatur?
I kastrullen är den fortfarande väldigt lös även när den har kokat klart, det är först i kylskåpet som den stelnar. Du kan testa med kulprovet efter ca 30 minuter genom att klicka i lite smet i ett glas med kallt vatten. Kan du forma smeten till en mjuk boll så är den klar ❤️
Tack, jag provar igen 🙏
Hej!
Hur seg/hård blir kolan?? Måste ha mjukare kolor för tändernas skull🥴🥴
Hejhej Marie! Förlåt för sent svar, åh svårt att säga. Det är ju en seg kola. Pröva kanske baka fudge istället? 🥰 https://mykitchenstories.se/salt-kolafudge/
Min kola har fastnat på 108 grader och så fort jag försöker höja temperaturen så kokar det över. Har kokat i 40min men inget händer. Vad ska jag göra?
Hejhej! En del termometrar är känsliga för induktionshäll. Är det induktionshäll du har? Kram
Kan man frysa den? Hur länge håller den i rumstemperatur?
I kylen klarar de sig i minst 4 veckor ❤️ Funkar att frysa in 🥰
Hej! Jag gjorde kolan, men del delade på sig. Fett upptill och kola under. Vad gjorde jag för fel?
Hejhej! Det beror oftast på att man rört för mycket/för hårt i kolasmeten när den kokat. Hur ofta rörde du i kastrullen? ❤️
Går det att byta ut citronen mot apelsin? Tar jag i så fall lika mycket apelsin som det skulle varit citron i? 🙂
Precis🥰
Går det att frysa in kolan? Det blev väldigt mycket så allt fick inte plats i kylen😅 Du är fantaktisk🥰
Tack fina du! Det går jättebra att frysa in dessa <3
Går dem att frysa in? Om inte det går hur länge klara de sig i kylen?
I kylen klarar de sig i minst 4 veckor ❤️ Funkar att frysa in 🥰
Jag har bakbalkar i aliminium/stål, det känns som att kolan kommer fastna i balkarna? Hur ska jag göra?
Pröva olja in med en neutral olja 😊
Hej.
Jag råkade ha i saltet ifrån början. Kommer det fortfarande bli bra kola?
Jadå, inga problem 🥰❤️
Gjorde dessa men när jag tog fram dom från kylen för att dela den så börjar dom flyta ut, varför?
Hejhej! Använde du en termometer när du kokade din kola? Oftast beror detta på att man inte kommit upp i rätt temperatur när man kokat kolan ❤️
Smeten är sjukt god men jag har kokat den i 45 min och den är fortfarande väldigt rinning och klarar absolut inte kulprovet. Har jag haft i för mycket saft av citronen tro?
Hej! En kolasmet är rinnig även när den når rätt temperatur. Hur kallt vatten körde du på när du gjorde kulprovet? ❤️
Jag har inget bakplåtspapper!! Vad gör jag då??
Du kan testa att smörja in formen du ska ha kolan i med olja ❤️