Drömgoda citronbiskvier med marängsmörkräm, lemon curd och vit choklad.
Jag älskar biskvier! Det är verkligen en av de finaste kondisbitarna vi har med sin segmjuka mandemarängbotten, fyllning av marängsmörkräm och chokladtopping. Idag bjuder jag på en syrlig biskvi i form av en citronbiskvi med vaniljsmörkräm som är en marängsmörkräm och en gömma av riktigt syrlig lemon curd. Visst låter det gott?
Hej,
Jag tycker att biskvier ser så himla gott ut men jag är allergisk emot nötter😢
Kan man göra botten på något annat?
Hejhej! Då kanske dessa funkar? 🥰 https://mykitchenstories.se/kokosbiskvier/
Biskvier har mandelmassa. Det tål nötaller. Däremot är coccos en nöt och kan ge allergi hos nötallergiker ( är läkare )
Tack! Så fin idé med att göra biskvien vit! Det här skall jag göra till min bröllopsfestdag… med fyllning i.
Hej hej! Förlåt för sent svar, låter härligt! 😍
Ger det 30-35 st eller 15 st. Står olika uppgifter.
Hejhej! Det får plats ca 15 st per plåt ☺️
Hej går det att göra dem en vecka innan. Ska baka till mitt barnbarns dop. Tänkte kan man frysa in dem. Perfekt att ha citron är min favorit.
Hejhej! Vilket utmärkt val av fika 🤩 Det går jättebra att frysa in dem, däremot kan kanske kondensen från när dem tinas upp göra så chokladen inte får en jättefin yta. Förbered fram till att dem ska doppas och frys in, doppa dagen innan dem ska serveras för säkerhetsskull! 🥰
Tusen tack för snabbt svar. Ska då frysa in utan chokladen o göra den på lördag. Då dopet är på söndag.
Gjort ganska små så då kan man ta två. Citron är min favorit smak på kakor o bakverk. Mvh Li
Varför tjocknar inte min curd? 😭
Hej!
Hur länge klarar de sig i kylen. Jag vill förbereda men ej frysa in
Mvh Anna
Hejhej! I minst 4 dagar håller dem 🙂
Hejhej, dem håller sig utmärkt i en vecka 🥰