Härligt seg och god chokladkola med flingsalt!
Låt mig presentera den godaste chokladkolan du kan tänka dig: med en perfekt seg konsistens, mycket chokladsmak och flingsalt för att bryta av sötman. Ett måste bland all kola och knäck!
Härligt seg och god chokladkola med flingsalt!
Låt mig presentera den godaste chokladkolan du kan tänka dig: med en perfekt seg konsistens, mycket chokladsmak och flingsalt för att bryta av sötman. Ett måste bland all kola och knäck!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 24
Ingredienser
50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
2 msk kakao
1 nypa salt
0,5 tsk ättiksprit, 12 % (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med
Tips!
Gör vegansk och mjölkfri chokladkola genom att byta ut smör mot mjölkfritt margarin och vispgrädde mot växtbaserad vispgrädde.
Portioner: 24st
Ingredienser
50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
2 msk kakao
1 nypa salt
0,5 tsk ättiksprit, 12 % (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med
TIPS!
Gör vegansk och mjölkfri chokladkola genom att byta ut smör mot mjölkfritt margarin och vispgrädde mot växtbaserad vispgrädde.
Gör vegansk och mjölkfri chokladkola genom att byta ut smör mot mjölkfritt margarin och vispgrädde mot växtbaserad vispgrädde.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
Hur länge håller chokladkolan i kylen före den går dåligt?😊
Hejhej! Kola håller sig fint i 2-3 månader om du förvarar det torrt och svalt ☺️
Finns det någon fördel med ättikspriten?
Man har i ättiksprit mot slutet av kokningen för att förhindra att massan sockrar sig. Dessutom ger det en fin smakbrytning mot det söta i smeten 🥰
Vilken funktion har ättiksyran i denna bakelse?
Man har i ättiksprit mot slutet av kokningen för att förhindra att massan sockrar sig. Dessutom ger det en fin smakbrytning mot det söta i smeten 🥰
Hur länge håller dom i kylskåpet?
4 veckor 🙂
behöver man slå in dem i papper?
Inte om du förvarar dem separerade från varandra i kylskåpet 🥰
Vilken funktion har ättiksyran i detta recept
Man har i ättiksprit mot slutet av kokningen för att förhindra att massan sockrar sig. Dessutom ger det en fin smakbrytning mot det söta i smeten 🥰
Vad gör ättikspriten? Tillför den något speciellt? 🙂
Det förhindrar att kolan blir grynig/sockrig 🥰
Finns det någon fördel med ättikspriten?
Det förhindrar att kolan blir grynig/sockrig 🥰
Istället för att flå in dom i smörpapper kan man ta pallplatspapper?
Det funkar 🙂
Går dom att frysa in för att dom ska hålla längre?
Absolut 🙂
Lite nyfiken på ättikan, har den nån effekt på konsistensen eller så? Mitt första kola-kok 😬
(Såg nu att du redan besvarat den frågan 🙈)
Man har i ättiksprit mot slutet av kokningen för att förhindra att massan sockrar sig. Dessutom ger det en fin smakbrytning mot det söta i smeten 🥰
Om man inte har en form som är 15×30. Hur gör jag då?🙈
Hejhej! Du kan egentligen ta vilken form du vill som har ungefär de dimensionerna. Det är inte så noga, det som påverkas är tjockleken på chokladkolan sen ❤️
Hej hej !! Kan man använda något annat papper istället för det där pappret ? 💕
Hejhej! Så länge det är ett papper som saker inte fastnar på så funkar det 🙂
Kan man byta ut ättiksspriten mot 24% ättika om man tar mindre?
Hejhej! Jag har inte testat själv men om du gör/gjorde det får du gärna berätta hur det gick 🥰
Hej! Jättegoda! Någon som testat att frysa dessa, funkar det?
Hejhej! Vad kul att du gilla dem. Det går jättebra att frysa in kolor <3
Hej, kan man byta ut kakao till typ vaniljstång om man vill ha annan smak än choklad på kola eller blir de helt galet?
Hejhej Moa! Ursäkta sent svar, här har du två andra smaker i alla fall <3
Varför tilsätter man ättikspriten efteråt?
Man har i ättiksprit mot slutet av kokningen för att förhindra att massan sockrar sig. Dessutom ger det en fin smakbrytning mot det söta i smeten 🥰
Råkade hälla i mer än 1 tesked ättiksprit…. 🫢 Tänkte göra med ögonmått så råka det åka ut mer än förväntat ur flaskan. Gör det något? 🤣
Har väldigt svårt för ättika. Kan man byta ut mot några droppar citron?
Hej! Är det möjligt att minska sockermängden om man vill ha dem lite mindre söta? 🙂
Hej🤔🤗 vad använder du för papper till att slå in kolan i?