Chokladfondant är en lyxig chokladkaka med rinnig insida som är lättare att göra än vad man kan tro.
Finns det något godare att bjuda på till efterrätt än en ordentlig chokladfondant med en kula vaniljglass och syrliga bär? Häromveckan när jag hyrde en stuga tillsammans med mina vänner så var det jag som stod för efterrätten och då bakade jag just chokladfondant. Det var sååå uppskattat! Även av de som annars inte gillar till exempel kladdkaka.
I den här veckans youtube-video ger jag alla mina tips för att lyckas med sin chokladfondant. Det är lättare än vad man tror! Dessutom kan du förbereda den kvällen innan. Det är bara att göra smeten och fylla formarna. Plasta in dem och ta fram och grädda när det passar dig 🙂
De blev så goda👌
Hejhej, förlåt för sent svar! Tack! Blir så glad att du gillade dem! <3
Måste prova! Vilka formar använder du? 🙂
Hejhej, ursäkta sent svar. Vanliga porslinsformar som är ca Ø9,5 cm <3
Din ugn stämmer alltid överens med min ugn 🙈😂….., alla kladdiga bakelser. I videon säger du att i din ugn blir de krämiga efter 12 min men i texten skriver du 15. Hur länge har du i din ugn om en krämig konsistens?
Hejhej, förlåt för sent svar. Precis, som jag säger i videon så blir mina krämiga efter 12min <3
kan man byta ut mörk choklad till ljus choklad
Det kan man 🙂
Hur stora formar har du när det blir 6?
Siktade mjölet men känns som det blev klumpar endå, tips?
Hejhej, förlåt för sent svar! ca 9.5 cm diameter. Vilken typ av mjöl använde du? <3
Går denna att frysa in?
Funkar utmärkt 🙂
Kan man använda choklad knoppar ljus bruna
Det kan man! Då får man en lite sötare mousse <3
Vad använder du för storlek på formar? Kör du på porslin? Behöver man smöra dem innan eller är fondanten tillräckligt fet för att släppa av sig själv?
Porslinsformar använder jag: https://www.lagerhaus.se/kok-servering/formar/ugnsformar/ramekin-cuisine
De behöver smörjas ordentligt för att lossna 🙂
Hej, Kan jag göra dom kvällen innan dom är tänkta att serveras? Och räcker det med att jag förvarar dom i kylen? Tänker mest så fyllningen inte stelnar 🙂
Hejhej! Du kan fylla formarna med smet och låta dem stå ogräddade i kylen över natten 🙂
Kan man förbereda något innan?
Du kan fylla formarna med smet och låta dem stå ogräddade i kylen tills det är dags att servera 🙂
Hej,
Ska de vara rumstempererade när de sätts in i ugnen eller det spelar ingen roll?
Hejhej! Det spelar ingen roll ❤️
Hej! Chokladfondanten ser jättegod ut! Kan man baka dem i muffinsformar eller behöver man “riktiga formar”?
Hejhej! Om man vill vända på dem så behöver man “riktiga formar” men annars funkar det utmärkt att baka dem i en muffinsplåt med muffinsformar 🙂
Hej kan jag förbereda dem färdigt idag och sen sätta dem i ugnen imorgon? Eller blir resultatet bäst att göra den samma dagen😊
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går jättebra att göra dem dagen innan och grädda dagen efter <3
Hej, går det att göra i endast muffinsplåt och smörja dem som formarna.
Hejhej, ursäkta sent svar. Det går jättebra! Har dock inte prövat vända en hel plåt, ha med fördel muffinsformar i muffinsplåten <3
hej! I videon så serverar du på en talrik med någon rinnig choklad grej, vad är det för någon grej? Det såg jättefint och lyxigt (:
Hejhej, ursäkta sent svar! Tack fina du! Chokladsås 🙂
Hej! Funkar det lika bra att använda vetemjöl special?
Hejhej! Ja 🙂
Mjölet klumpar sig alltid hur mycket jag än siktar ned det. Har provat att ha i det i omgången och vänder alltid runt försiktigt men blir alltid klumpar. Annars ett jättebra recept! Så goda!
Vilken mjölsort använder du? 🙂 <3
Så goda!!! Följde receptet till punkt o pricka, de blev perfekta.😋😋😋
Ska prova att göra dom, ser goda ut😊
Åh, tack! Du kommer inte att ångra dig 😍
Hej.
Om jag använder varmluftsugn, räcker det om jag då sänker temperaturen till 180*?
Vad skulle du råda att man erkätter äggen med? Äter inte ägg och är så sugen på att testa receptet 😍
Finns veganskt recept av Camilla här på chokladfondant 🙂
Kan man använda laktosfritt smör?
Funkar utmärkt ❤️
Har gjort mina nu. Ska bli spännande att smaka . Tack för receptet.
Hoppas att det smakade! 🥰
Wow vad god den var tusen tack!!❤️
Vad kul att du gillade den! Tack själv 😍
Serverade dessa med vaniljglass, grädde med lite vaniljsocker i och pudrade pepparkakskrydda över – Blev magiskt!! Underbart recept! Använde 100g 70%-ig choklad + 50g marabou mjölkchoklad (plus en ruta ner i mitten av varje form). Tack för ett fantastiskt recept! 🥳
Du är bäst vi älskar dig ❤️🔥
Fina människa, tack ❤️❤️
du är vacker 😻❤️❤️🔥😍
Tack tack 😊
Jag är ditt största fan ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Tack fina du ❤️
Går det bra i räfflade formar?
Fantastiskt gott. Vi fick betyget ”Nobelklass” när efterrätten serverades, så stort tack för receptet👍
Åh, vad glad jag blir! Tack snälla ni! ☺️