Chokladbollsbiskvier

23 röster
chokladbollsbiskvier
Chokladbollsviskvier är en drömgod kombination av chokladbiskvier och chokladbollar.

Chokladbiskvier är gott, men det är något med smörkrämen… Jag har alltid haft svårt för smörkräm och även om jag älskar tanken på chokladbiskvi så äter jag den sparsamt. Den enda smörkrämen som jag kan äta i chokladbiskvi är marängsmörkräm: luftig, len och med sparsam smörsmak. Och så har vi chokladboll …ni vet redan att jag älskar chokladbollar. Som de är, på kladdkaka, på brownie..ja det funkar till allt. Och i en chokladbiskvi? Rena DRÖMMEN!

chokladbollsbiskvier
Chokladbollar + chokladbiskvi = chokladbollsbiskvier.

Segmjuk biskvibotten med en liten knäckig yta, extra krämig chokladbollsfyllning, mjölkchoklad och kokosflingor. Denna underbara kondisbit i form av en chokladbollsbiskvi bara SMÄLTER i munnen och är beroendeframkallande god.

Receptet ger 15 medelstora eller 30 små chokladbollsbiskvier.

Mandelbotten:

250 g mandelmassa

1,5 dl strösocker

2 st äggvitor från stora ägg

Chokladbollsfyllning:

150 g mjölkchoklad

100 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl kakao

2,5 dl florsocker

6 dl havregryn

3 msk kallt bryggkaffe eller espressokaffe

0,5 tsk salt

Topping & dekoration:

200 g mjölkchoklad

1 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)

ca 1 dl kokosflingor

chokladbollsbiskvier steg för steg
Steg för steg – bilder på hur man bakar chokladbollsbiskvier.

Gör såhär:

  1. Biskvibottnar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel tills du får en slät smet. Alterntivt bara bryt ner mandelmassan i bunken till en köksassistent och vispa försiktigt ihop alla ingredienser till en slät smet på låg hastighet.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Under tiden kan du göra chokladbollssfyllningen.
  5. Chokladbollsfyllning: Grovhacka mjölkchokladen, lägg den i en värmetålig skål och smält den försiktigt i microvågsugn eller över ett vattenbad.
  6. Ha ner alla ingredienser till chokladbollsfyllningen, inklusive den smälta chokladen i en matberedare eller bunke. Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till en jämn och krämig smet. Är den lite för lös för att vara formbar kan du ha i mer havregryn eller bara ställa den i kylskåpet för att tjockna till lite.
  7. Montering: Spritsa eller klicka fyllningen på varje biskvibotten. Jag använde mig av en rundad matsked för att skopa upp fyllningen och få en rund form på fyllningen på biskvin som ska påminna om en chokladboll. Ställ dina chokladbollsbiskvier i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  8. Grovhacka mjölkchokladen och smält försiktigt i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad.
  9. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  10. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
  11. Servera biskvierna direkt eller förvara dem i en lufttät i kylskåpet.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Madeleine
Madeleine
1 månad sedan

Vad brukar du ha för mjölkchoklad? 🙂 Ska bli riktigt skoj att testa dessa! 😍

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x