Så här gör du:
- Biskvibottnar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel tills du får en slät smet. Alterntivt bara bryt ner mandelmassan i bunken till en köksassistent och vispa försiktigt ihop alla ingredienser till en slät smet på låg hastighet.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
- Under tiden kan du göra chokladbollssfyllningen.
- Chokladbollsfyllning: Grovhacka mjölkchokladen, lägg den i en värmetålig skål och smält den försiktigt i microvågsugn eller över ett vattenbad.
- Ha ner alla ingredienser till chokladbollsfyllningen, inklusive den smälta chokladen i en matberedare eller bunke. Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till en jämn och krämig smet. Är den lite för lös för att vara formbar kan du ha i mer havregryn eller bara ställa den i kylskåpet för att tjockna till lite.
- Montering: Spritsa eller klicka fyllningen på varje biskvibotten. Jag använde mig av en rundad matsked för att skopa upp fyllningen och få en rund form på fyllningen på biskvin som ska påminna om en chokladboll. Ställ dina chokladbollsbiskvier i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
- Grovhacka mjölkchokladen och smält försiktigt i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad.
- Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
- Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med kokosflingor.
- Servera biskvierna direkt eller förvara dem i en lufttät i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vad brukar du ha för mjölkchoklad? 🙂 Ska bli riktigt skoj att testa dessa! 😍
Hejhej, ta den du gillar bäst i smaken! Lycka till 🥰
Hur länge kan man förvara i kylen? Kan man frysa in de?
Minst 4 dagar i kyl och funkar utmärk att frysa in men då gärna utan chokladen runtom 🥰
Kan man använda detta recept om man har gjort egen mandelmassa (rostade hasselnötter, florsocker, äggvitor)?
Funkar med både hemgjord och köpt mandelmassa ☺️ Hoppas det ska smaka!
Hej. Hittar inte detta recept i din app