Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Riv mandelmassan till bottnarna grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
- Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
- Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång. Låt svalna.
- Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
- Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
- Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
- Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
- Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med flingsalt.
- Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Mycket goda. Fick massor av fyllning över och ändå blev mina 16 biskvier gigantiska.
Kan dessa förvaras i frysen? Hur länge? Hur tinas de på bästa sätt? Tänkte baka i förväg och servera på bröllop.
Förvara gärna utan chokladen och doppa i choklad dagen innan 🙂
Detta ska prova av gillat madel massa och choklad men.
Helt 💖 underbart kommer med receptet som är gluten fritt detta för mig andra människor är gluten intolerant är väldigt uppskattat .
💖 Väldigt ännu mera nästa gång gjör kok och bak bok med jätte tacksam gluten fritt.
Tack tack 🥰 Hoppas det ska smaka
Kan jag ha i en skvätt kaffe i krämen?
Hej kan du få fram ett recept med innehållet kokos beskvie och en daim beskvie❤️
Hejhej! ❤️ Dessa är toppade med daim: https://mykitchenstories.se/fluffbiskvier/ och här har du kokos biskvier: https://mykitchenstories.se/kokosbiskvier/ Hoppas det ska smaka! 🥰