Budapestrulle är en nötmarängrulltårta och är en glutenfri fikaklassiker. Budapestrulle, budapeststubbe eller budapestbakelse. Oavsett vad du väljer att kalla den här godingen så är det ett säkert kort att bjuda på till fikat.
Färska bär eller frukt är dock ett måste till fyllning och garnering enligt mig. Det bryter av den söta nötmarängen och den fluffiga gräddfyllningen helt perfekt.
Kan man baka den och ha den i kylen över natten?
Ja, bara godare dagen efter
Kan man ha andra nötter?
Du kan ta vilka nötter du vill
Går det att ta bort nötterna.hur blir det då?! Är allergisk emot nötter
Kanske denna kan vara något?
https://mykitchenstories.se/kokosbudapest/
Hur lyckas du få rullen så rund och fin? Min blir alltid ”platt” och får sprickor
Använder du 12 mm tyll eller större?
Camilla kan man istället för att mixa sina nötter kan man ha i hasselnötsmjöl? Och om det går är det samma mängd?
Hejsan undrar vad det är för storlek/mått på plåten bor i USA annorlunda mått på deras
Tack på förhand
Hej Camilla!
Kan man använda äggvitor som säljs på butikerna. Den där flaskan med bara äggvitor menar jag, så slipper man slösa så många ägg (då jag tänkt göra flera längder). Och om det går bra, hur många dl ska man ha?
Hejhej! Det går jättebra, följ instruktionerna på flaskan för rätt mängd <3
Hej önskar du svarar!
Gjorde denna ikväll, mycket riktning sprak hela marängen, gick inte att rulla den, utan blev att vika den.. varför? Väntade jag för länge?
Budapest är känsligt.. en av anledningen kan vara att när du blandade hasselnötterna o det med marängen blev det “dåligt” så den var rinnig när du spritsade ut den?
Är sååå sugen på och göra den , och tydlig video med bra tips

Go for it!
Berätta gärna hur det gick och hur det smakade sen!
Tack Camilla, för ett lika konkret och begripligt recept som vanligt!
/Maria
Tack själv fina du!
Receptet var jättebra och det hjälper verkligen när du visar hur man ska göra och ger tips
Vilken magisk budapestrulle
wow! Tack, vad glad jag blir!
Hej istället för hasselnötter så använder jag 1,5 dl solrosfrö som jag rostar i ugnen .(jag är nötallergiker)
Sedan gör jag som i receptet
Låter toppen! Tack för tips
Varför spricker min och blir platt?
Tack Camilla för dina tips. Jag använder dina glass recept att lära mina elever att skriva och läsa.
Hej Pernilla! Åh vad fantastiskt att höra!
Så härligt att mina recept kan vara en hjälp både i köket och i klassrummet. Tack för att du delar med dig! 