Häromveckan fick jag ett DM på instagram från en av er läsare med ett önskemål på det ultimata brownie receptet. Som vanligt så är er önskan min lag och efter några provbakningar står jag här med världens godaste brownies! De är perfekt i konsistensen. Fudgy och krämiga på ett behagligt sätt. Ni bara måste prova!
Vill ni lyxa till det lite extra så kan ni servera dem med en kula vaniljglass och chokladsås. Lite varm brownie med en kall kula glass är nog bland det godaste som finns, speciellt när det börjar bli lite kyligt utomhus.
Dessutom bakas de i långpanna! Det blir alltså många bitar, typ 20 generösa bitar om man bakar den i en långpanna med måtten 25×35 cm.
Mmm så himla god 🥰🥰
Kan man använda strösocker bara istället för farin?
Ja men det blir inte riktigt samma smak och konsistens då <3
2x20min på 175grader måste väl vara fel? 30min gav iaf en torr kaka som hamnade i soporna 😅
Alla ugnar är olika effektiva och materialet på formen påverkar också hur snabbt en kaka gräddas ❤️
2×20 min är definitivt fel – ska nog vara 2×10 min… Sååå stor skillnad är det inte mellan olika ugnar!
Om den hälls upp i en väldigt stor djup plåt blir den nog för tunn och övergräddas då, men i en aningen smalare men djup ugnsform (som den som finns i steg-gör-steg bilderna, stämmer det nog med receptet. Vilka mått är det på den ugnsformen du använde Camilla?
Håller med. Jag tyckte kakan såg klar ut efter 25 minuter och tog ut den och kollade. Tur var det annars hade den blivit väldigt torr.
Hej, vi ska göra dessa idag. Mums
Hoppas att de smakade! ☺️
Ditt brownie recept är fantastiskt! Den perfekta balansen mellan kladdig och tuggig, och smaken är helt ljuvlig. Tack för att du delar med dig av din kulinariska magi – your brownies are a pure delight”
Går det att göra den glutenfri ?
Villken storlek ska man ha på formen
Kan man också använda margarin??? 🙂 hälsningar en av dina fans!
Om man inte vill ha i kaffe, kan man byta ut mot vatten?
Använder din långpanna och efter 26 min är den mer än välgräddad så får hålla tummarna att den är ätbar som nyårsdessert.
Alla ugnar är olika och man kan behöva justera tiden p.g.a. detta! Hoppas att det gick bra ☺️
Går det byta ut mjölet mot glutenfritt?
Jag måste ha hackade hasselnötter i, supergott, annars är det inte Brownies enligt mig.
Använde en plåt i dimensioner enligt instruktioner, men behövde ta ut kakan 15 minuter tidigare (total gräddtid 25 min alltså), annars hade den blivit för torr.
I övrigt ett bra recept på min favoritkaka 🙂
Vad kul att du gillar receptet, tack! Hackade hasselnötter i är så gott 😍 Alla ugnar är så olika! Vad bra att du hittat en bra tid just dina brownies ☺️
Går det med 90 % choklad?🤔🤔🤔
Hejhej! 😊 Det går att använda 90 % choklad, men tänk på att den är mycket mer bitter och mindre söt än vanlig mörk choklad. Om du gillar riktigt mörk chokladsmak så kan det bli jättegott, men du kan behöva öka sockermängden lite för att balansera smaken – eller blanda med en choklad som har lite lägre kakaohalt. Lycka till med bakningen!
Ska man verkligen ha den i ugnen totalt 40 minuter?
Hej! Tiden i ugnen kan variera beroende på ugn och formstorlek, men 40 minuter kan vara lite för länge för vissa ugnar. Ett bra tips är att hålla koll på dem de sista minuterna och testa med en tandpetare – den ska vara lite kladdig men inte rinnig när du tar ut dem. Hoppas det går bra!