Brookies – Oreo brownies med cookie dough

Fotograf: Ulrika Pousette

Sega och chokladiga brookies – Oreo brownies med cookie dough.

Drömgoda, fudgy och chokladiga brownies med en krispig gömma av Oreo-kex och segmjukt cookie-smul på toppen. Allt gott i en och samma kaka!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

brookies

Brookies – Oreo brownies med cookie dough

Portioner: 24

Ingredienser

Cookie dough:
100 g rumsvarmt smör
0,25 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
1 litet rumstempererat ägg (storlek S)
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk maizena
100 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Oreo brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
2 paket Oreos original à 154g

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Cookie dough:
100 g rumsvarmt smör
0,25 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
1 litet rumstempererat ägg (storlek S)
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk maizena
100 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

Oreo brownie:
350 g smör
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
5 dl strösocker
6 ägg
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
2 dl vetemjöl
3 dl kakao
2 paket Oreos original à 154g

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar brookies – Oreo brownies med cookie dough

  1. Cookie dough: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Brownies: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  7. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  8. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  9. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  10. Häll upp smeten i långpannan och tryck försiktigt ner oreos längs med hela brownies. Oreo-kexen ska fortfarande vara synliga och inte tryckas ner hela vägen.
  11. Smula cookie dough över hela brownies och grädda kakan  i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig och kakdegen ska ha fått en lätt gyllenbrun färg. Oroa dig inte om brownies är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  12. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet, i minst 4h men helst över natten innan du serverar den.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar brookies – Oreo brownies med cookie dough

  1. Cookie dough: Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter.
  6. Brownies: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  7. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  8. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  9. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  10. Häll upp smeten i långpannan och tryck försiktigt ner oreos längs med hela brownies. Oreo-kexen ska fortfarande vara synliga och inte tryckas ner hela vägen.
  11. Smula cookie dough över hela brownies och grädda kakan  i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig och kakdegen ska ha fått en lätt gyllenbrun färg. Oroa dig inte om brownies är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.
  12. Låt brownien svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet, i minst 4h men helst över natten innan du serverar den.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nick
Nick
1 year ago

Vilken storlek är det på din bakplåt, och var är den köpt?

Alice
Alice
1 year ago

Kan man göra cookie dough bara smet och äta?

Ellen
Ellen
1 year ago

Kan man byta ut oreo kexen mot glutenfria oreo? Blir det lika bra då???

Josefin
Josefin
1 year ago

Vilket härligt recept detta låter som. Kan man frysa in eller blir det inget bra när man tinnar? 😊

Alina
Alina
1 year ago

Kan man använda mjölkchoklad istället för mörk choklad?

Arnela
Arnela
1 year ago

Vad är det för mått på formen till brownien?

Isabel
Isabel
1 year ago

Vad kan man ersätta espressopulvret med? Espresso kaffe?

Elina Åkesson
Elina Åkesson
1 year ago

Hur gör man den glutenfri?

Nicole
Nicole
1 year ago

Ser så gott ut men jag är allergisk mot ägg (och kikärtor, som man kan ersätta ägg med). Vet du om/hur man kan ersätta äggen i brownien??❤️

Jackie
Jackie
1 year ago

Om man inte tycker om mörk choklad kan man använda ljus choklad till brownien istället? ☺️
Tack på förhand, du är bäst!😍
Ops såg att frågan redan ställts längre ned 🙈

Last edited 1 year ago by Jackie
Josefine
Josefine
1 year ago

Jag undrar också vilket mått på form?
Min son önskar sig denna istället för tårta på kalas, skulle man kunna göra den i en rund form tro?
Tack på förhand! 🙏
Med vänlig hälsning Josefine

Michelle
Michelle
1 year ago

Hej!
Tänkte baka denna imorgon men har endast en form i 30×30… går det att göra receptet i den formen?
Kanske inte lika mycket smet alternativt längre tid i ugnen eller vad kan jag göra?

Tacksam för svar!

Lovisa
Lovisa
1 year ago

Hur långt tid tar det ungefär att gör dom?:)

Susana
Susana
1 year ago

Gott, mycket gott! Du är bäst!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?