Bountysnittar

6 röster
bountysnittar
Foto: Ulrika Pousette

Låt mig presentera segmjuka och lite knäckiga kolasnittar med ett lager av mjölkchoklad och kokos. Visst låter det gott? Och namnet på dessa kolakakor får helt enkelt bli bountysnittar eftersom att de smakar som bounty i kolasnittsformat.

Jag får verkligen inte nog av just kolasnittar och mitt mål i livet är att ta fram så många olika varianter på den här ljuvliga småkakan som jag bara kan. Och jag är en bra bit på vägen! Ni har väl inte missat mina cheesecakesnittar, kolasnittar med inbakad mjölkchoklad eller kärleksmumssnittar? Man kan egentligen ta vilket bakverk man vill och göra om det i kolasnittsformat. Inte rakt av såklart men man kan alltid inspireras. Och resultatet blir oftast magiskt…

De här bountyinspirerade kolasnittarna är precis lika snabba och enkla att baka som vilken annan kolasnitt-kaka somhelst och är perfekt att baka om man får akut sug efter något riktigt gott. Receptet ger ca 20 bountykakor.

Bountysnittar, 20 st.

Ingredienser:

125 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk ljus sirap

2 dl vetemjöl

2 dl kokosflingor + 2 msk att dekorera med

1 tsk bakpulver

1 krm salt

75 g mjölkchoklad

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. I en bunke vispar du ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap riktigt krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjöl, kokosflingor, bakpulver och salt. Arbeta ihop, bara precis tills det går ihop till en jämn deg, för hand.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd. Lägg längderna på plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Medan längderna svalnar i kylskåpet kan du förbereda chokladen.
  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen. Låt svalna innan du toppar dina kakor med den.
  7. Bre ut chokladen på längderna, dekorera med 2 msk kokosflingor. Låt chokladen stelna något innan du skär längderna i kakor.
  8. Servera kakorna direkt eller förvara dem i en lufttät burk.

TIPS!

  • Gör bountysnittarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Bountysnittarna gör du enkelt veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
Sofie
3 månader sedan

Blir det inte svårt att skära upp längderna när dom har stelnat?

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x