Cheesecakesnittar

40 röster
cheesecakesnittar

Efter att jag tog fram ett recept på raspberry cheesecake cookies så har jag velat experimentera lite mer med att fylla bakverk med cheesecakefyllning. Jag tycker att cheesecake är så himla gott och syrligheten från färskosten balanserar upp de flesta söta smaker på ett väldigt bra sätt. Först på tur i min resa med att fylla saker med cheesecakefyllning är dessa kolasnittar med cheesecake och hallonsylt. Det blev så himla gott och jag var såklart tvungen att dela receptet med er på en gång.

cheesecakesnittar
cheesecakesnittar

Jag gör en längd med det här receptet vilket ger ca 24 cheesecakesnittar: kolasnittar fyllda med cheesecake men du kan såklart göra receptet med två längder och därmed få lite mindre men fler kakor.

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar cheesecakesnittar.

Ingredienser (cheesecakefyllning):

50 g färskost

0,25 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (deg):

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,25 dl hallonsylt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Börja med att göra cheesecakefyllningen. Vispa upp färskosten krämigt i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt samman till en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket så kommer smeten att bli för lös. Ställ skålen i kylskåpet.Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Dela degen i två lika stora delar och rulla varje del till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop längs med hela längderna som du ska lägga cheesecakefyllning i.
  6. Fyll gropen med cheesecakesmeten och nyp ihop kanterna så att fyllningen täcks med deg helt och hållet.
  7. Tryck försiktigt till en ny grop, inte så djup, med tummen längs med längden och fyll den med sylt.
  8. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar vardera.
  10. Förvaras tätt förslutna i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

28 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
2 år sedan

[…] småkakan som jag bara kan. Och jag är en bra bit på vägen! Ni har väl inte missat mina cheesecakesnittar, kolasnittar med inbakad mjölkchoklad eller kärleksmumssnittar? Man kan egentligen ta vilket […]

Nathalié
Nathalié
2 år sedan

Ska man h ägg i?

Fanny
Fanny
1 år sedan

Hej! Ska man lägga sylten ovanpå cheesekakesmeten eller när ska den i?

Alexandra
Alexandra
1 år sedan

Tänkte baka dessa idag! Men jag förstår inte riktigt. Ska man stänga in färskostfyllningen, menar du med att stänga igen så pass att degen täcker allt och sedan sylt på nästa lager?🍓

EmDe
EmDe
1 år sedan

Kan man byta ut mjölet för att få de glutenfria?

Armaghan
Armaghan
1 år sedan

Så goda och en absolut favorit hos oss! 😋😍

Alexandra
Alexandra
1 år sedan

Jag gjorde precis mina första snittar på detta recept och tyckte degen var otroligt kletig. Gick ej att ”rulla” ut ens på bordet då det endast klibbade fast.

David
David
1 år sedan

Tack för recept. Min deg blev lite smulig och svår att få ihop. Att nypa och täcka för krämen var nästan omöjligt. Vad Kan jag tänka på till nästa gång? 50 g smör känns så lite.

Alexandra
Alexandra
1 år sedan

Hej!
Kan man förvara snittarna i frysen eller hur länge kan de förvaras i kylskåp? 🙂

Vanessa
Vanessa
1 år sedan

Om man ska ha dom till ett kalas tänkte jag förbereda en massa bakelser. När är dom som godast? Kan man göra dom 2 dagar innan och det är lika goda än om man gör dom 1 dag innan? Tänkte vill ha dom så goda som möjligt haha🙈

Last edited 1 år sedan by Vanessa
Ulla
Ulla
1 år sedan

Kan man använda mascarpone som färskost?

Camilla Törnros
Camilla Törnros
1 år sedan

Om man vill göra den glutenfri. Hur byter jag ut mjölet för att dom inte ska bli torr.

Helena
Helena
1 år sedan

Snälla Camilla, du kan väl göra en film på hur du gör de här mumsiga kakorna. Har bakat dem några gånger men får inte riktigt till det trots att jagar en mycket van bagerska.

Annelie
Annelie
9 månader sedan

De här kakorna var de godaste jag ätit, fantastisk smakkombo! Men, mina blev väldigt mjuka, gick inte att lyfta utan att de gick av på mitten. Kan det bero på för lite mjöl? Hade blivit perfekt om det fanns lite crunch i kakorna!

Sonja
Sonja
9 månader sedan

Kan man frysa dom? Dom ser väldigt goda ut! 👌

28
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x