Kärleksmumssnittar

Kärleksmumsglasyr är verkligen livet. Jag får inte nog av den lena härligheten med smak av kaffe och choklad. Idag fick den ta plats på drömmigt segmjuka chokladsnittar och vilket namn passar då inte bättre för dessa småkakor än just kärleksmumssnittar? En galet god hybrid mellan kärleksmums och chokladsnitt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumssnittar

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (segmjuka chokladsnitt):
150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (segmjuka chokladsnitt):
150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
  7. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  9. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
  10. Skär varje längd till 12 kakor.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
  7. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  9. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
  10. Skär varje längd till 12 kakor.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
38 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
Maja
3 years ago

Kan man frysa dessa? Annars hur länge håller de sig i kylskåp? 😍

Rebecka Nilsson
Rebecka Nilsson
3 years ago

Supergoda! Plus att de är så snabba att göra när man “behöver” fika snabbt. Jag har haft strössel istället för kokos vilket blir en extra färgklick 😊

Karen Persson
Karen Persson
3 years ago

Genialiskt…. Behöver jag säga mer… IRMC!!!!

Meja
Meja
3 years ago

Hej 🙂 ska man verkligen vispa första steget med socker, smör och sirap? Eller kan man bara knåda ihop den? Ser ut som att du bara använt slickepott:D haha.. sorry, drar mig för att använda vispen! :s

Elin
Elin
3 years ago

Helt galet goda!! Verkligen så mycket enklare, snabbare och godare än vad jag trodde. 10 poäng!

Viveqa
Viveqa
3 years ago

Hej, hur gör jag dessa glutenfria? 😍

Allexandra
Allexandra
3 years ago

Går dem att göra glutenfria ?

Sorella
Sorella
Svara till  camillahamid
2 years ago

Funkar med glutenfritt vetemjöl och mjölkfritt ”smör” men behöver bakas i form då!

Sorella
Sorella
Svara till  camillahamid
2 years ago

Underbara, bakar dem jämt!

Marwa
Marwa
3 years ago

Alltså vill bara säga wow smaken är gudomlig, jag älskar choklad och sega kakor och dem är så perfekta och enkla❤️

Elinor
Elinor
3 years ago

funkar det att göra dessa glutenfria? Är det isåfall samma mängd glutenfri mjölmix som vetemjölet man ska använda? 🙂

Anki
Anki
3 years ago

Måste prova nu ikväll 👍😋

Yasmine
Yasmine
3 years ago

Kan man använda nått annat än sirap? Snälla svara 🥺

Anna
Anna
3 years ago

Testar för andra gången! För några dagar sedan hade jag dem inne för länge. Blev kakor helt enkelt. Helt ok ändå.
Nu hae jag ställt klockan på 15 min👍😊. Vill ha segmjuka till eftermiddagsfikat.
Tusen tack för alla fina recept! Livar upp min vardag ( o familjen som äter allt😊) i dessa tider. Kram

Amanda
Amanda
3 years ago

Älskar dom!!!

Emelie
Emelie
3 years ago

Testar denna nu och bjuder alla i huset ☺️🥰 Hoppas dom blir godkända

Helen
Helen
2 years ago

Jag hade inte heller cocos och tog mandelspån i stället. Det blev jättegott

Last edited 2 years ago by Helen
Amanda
Amanda
2 years ago

Bland dom godaste småkakorna!!!

Arvid
Arvid
2 years ago

Hur gör man kakorna glutenfria?

Carola
Carola
2 years ago

Fyfan va gott detta var, dock hade jag på flingsalt istället för kokos för att bryta ner lite på det söta😭😍😍😍😍❤

Pepp
Pepp
2 years ago

Jag slängde i salt också.. herregud vad goda dessa är. Och enkla att göra. Lovet them

Emelie
Emelie
2 years ago

Min son älskar kakorna! Nästa gång är det han som bakar. 🙂

Alice
8 months ago

Man ska ha lika mycket glutenfritt mjöl som vanligt mjöl

Alice
8 months ago

Kakorna var jätte goda

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?