Kärleksmumssnittar

142 röster

Kärleksmumsglasyr är verkligen livet. Jag får inte nog av den lena härligheten med smak av kaffe och choklad. Idag fick den ta plats på drömmigt segmjuka chokladsnittar och vilket namn passar då inte bättre för dessa småkakor än just kärleksmumssnittar? En galet god hybrid mellan kärleksmums och chokladsnitt.

Receptet ger ca 24 kärleksmumssnittar.

Ingredienser (segmjuka chokladsnitt):

150 g mjukt, rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

3,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
  7. Under tiden kan du göra glasyren.
  8. Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  9. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
  10. Skär varje längd till 12 kakor.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
33 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
Maja
1 år sedan

Kan man frysa dessa? Annars hur länge håller de sig i kylskåp? 😍

Rebecka Nilsson
Rebecka Nilsson
1 år sedan

Supergoda! Plus att de är så snabba att göra när man ”behöver” fika snabbt. Jag har haft strössel istället för kokos vilket blir en extra färgklick 😊

Karen Persson
Karen Persson
1 år sedan

Genialiskt…. Behöver jag säga mer… IRMC!!!!

Meja
Meja
1 år sedan

Hej 🙂 ska man verkligen vispa första steget med socker, smör och sirap? Eller kan man bara knåda ihop den? Ser ut som att du bara använt slickepott:D haha.. sorry, drar mig för att använda vispen! :s

Elin
Elin
1 år sedan

Helt galet goda!! Verkligen så mycket enklare, snabbare och godare än vad jag trodde. 10 poäng!

Viveqa
Viveqa
1 år sedan

Hej, hur gör jag dessa glutenfria? 😍

Allexandra
Allexandra
1 år sedan

Går dem att göra glutenfria ?

Sorella
Sorella
Svara på  Camilla Hamid
6 månader sedan

Funkar med glutenfritt vetemjöl och mjölkfritt ”smör” men behöver bakas i form då!

Sorella
Sorella
Svara på  Camilla Hamid
6 månader sedan

Underbara, bakar dem jämt!

Marwa
Marwa
1 år sedan

Alltså vill bara säga wow smaken är gudomlig, jag älskar choklad och sega kakor och dem är så perfekta och enkla❤️

Elinor
Elinor
1 år sedan

funkar det att göra dessa glutenfria? Är det isåfall samma mängd glutenfri mjölmix som vetemjölet man ska använda? 🙂

Anki
Anki
1 år sedan

Måste prova nu ikväll 👍😋

Yasmine
Yasmine
1 år sedan

Kan man använda nått annat än sirap? Snälla svara 🥺

Anna
Anna
1 år sedan

Testar för andra gången! För några dagar sedan hade jag dem inne för länge. Blev kakor helt enkelt. Helt ok ändå.
Nu hae jag ställt klockan på 15 min👍😊. Vill ha segmjuka till eftermiddagsfikat.
Tusen tack för alla fina recept! Livar upp min vardag ( o familjen som äter allt😊) i dessa tider. Kram

Amanda
Amanda
11 månader sedan

Älskar dom!!!

Emelie
Emelie
10 månader sedan

Testar denna nu och bjuder alla i huset ☺️🥰 Hoppas dom blir godkända

Helen
Helen
8 månader sedan

Jag hade inte heller cocos och tog mandelspån i stället. Det blev jättegott

Last edited 8 månader sedan by Helen
Amanda
Amanda
7 månader sedan

Bland dom godaste småkakorna!!!

Arvid
Arvid
6 månader sedan

Hur gör man kakorna glutenfria?

Carola
Carola
2 månader sedan

Fyfan va gott detta var, dock hade jag på flingsalt istället för kokos för att bryta ner lite på det söta😭😍😍😍😍❤

Pepp
Pepp
16 dagar sedan

Jag slängde i salt också.. herregud vad goda dessa är. Och enkla att göra. Lovet them

33
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x