Mjölkchokladsnittar

468 röster
mjölkchokladsnittar
Mjölkchokladsnittar är kolasnittar med inbakad mjölkchoklad.

Kolasnittar är just nu min absoluta favoritsmåkaka och jag kan helt enkelt inte få nog. Inte bara av kakan i sig men jag kan heller inte få nog av att testa att smaksätta den med olika saker. Next up? Kolakakor med INBAKAD mjölkchoklad. Ja, ni kan ju bara föreställa er hur fantastiskt gott det blir.

Och just den här varianten är såå god att äta medan den fortfarande är varm. Kolasnittarna är mjuka, sega och med massa härlig smält choklad i mitten. Ett glas mjölk på det och ni är i fikahimlen.

kolasnittar med inbakad mjölkchoklad

Receptet ger 10 stycken kolakakor med inbakad mjölkchoklad. Men som vanligt rekommenderar jag starkt att göra dubbel sats!

Ingredienser:

150 g mjukt smör

1,5 dl strösocker

3 msk ljus sirap

3,25 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g mjölkchoklad plus mer grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar till garnering

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar mjölkchokladsnittar.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla varje del till en längd, lägg dem bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med händerna. Lägg chokladen i mitten på längderna och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de inte längre är blanka och fått en liten gyllenbrun kant.
  6. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar och skär den på snedden i 10 bitar per längd.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
70 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Agnes
Agnes
1 år sedan

Det var verkligen såååå gott Camilla!! Tack för att du delar med dig av receptet!😍😃

Nathalie
Nathalie
1 år sedan

Hej. Det är väll två längder på receptet du skrivit, alltså 20 kakor? Annars är jag vilse.

Vilhelm Krantz
1 år sedan

Så bra recept, Camilla! Blir ALLTID ett bra resultat och goda kakor

Rebecka
Rebecka
1 år sedan

Ska man dela degen i två även om man gör enkel sats?

Tove
1 år sedan

Ska testa det någon gång

Angelica
Angelica
1 år sedan

Sååååååå otroligt goda.
Jag har bakat dom 3 gånger å gör trippel sats varje gång 👍👍👍👍🍪🍪🍪🍪

Daniella Karlsson
Daniella Karlsson
1 år sedan

Hur ska jag göra dessa glutenfria?

Eva
Eva
Svara på  Camilla Hamid
2 månader sedan

Testa med potatismjöl idt vetemjöl?

Amanda
Amanda
1 år sedan

Ska testa att göra dessa till helgens heldagsutflykt! Kan man frysa dom? Eller kan man göra dom några dagar innan och dom fortfarande är goda till helgen?

Mai
Mai
8 månader sedan

Hej,
Passar det att använda glutenfritt mjöl istället?

Elvira
Elvira
Svara på  Camilla Hamid
8 månader sedan

Testade att göra glutenfria och det fungerade, men får ha i lite mera mjöl och de flyter ut något mer, men det fungerade 😁 supergott!

Hannah
Hannah
8 månader sedan

Så jävla gooootttttt!!!
Inte en enda kaka blir över till nästa dag haha dem blir alltid lika bra, dock brukar jag använda florsocker istället för strösocker för det blir ännu saftigare tycker vi hemma. Riktigt bra jobbat!! Mer av sånna här recept är uppskattat

Hasifa
Hasifa
7 månader sedan

Hej Camilla, vart kan man förvara dessa kakor?😻bakade de för första gången och de smakade väldigt gott!

Emelie
7 månader sedan

Ska de verkligen bara var 3,25 del mjöl? Min är jätte kladdig?

Sara
Sara
6 månader sedan

Ser riktigt gott ut, kan man frysa in dem?

Gunilla Ericsson
Gunilla Ericsson
6 månader sedan

Riktigt goda! Barnbarnen håller med! Tack för ditt tips plus alla andra recept jag testat.

Jennie
Jennie
6 månader sedan

Ska man ha de i bruk ute på benken eller i kylskåp. Er de lika bra dagen etter

Emelie
Emelie
5 månader sedan

Dina mjölkchokladanittar är så underbart goda! Tack för att du delar med dig av receptet 🤩 det här är andra gången jag gör dem☺️🤗
vill också bara säga att jag har fått dina bak receptböcker (kaka på kaka & baka utan ugn) och du är en av mina favorit konditorer och ger mig mycket bak inspirationer när jag blir baksugen😃
fortsätt med det du gör, du är bäst!🤗❤️

KakMonstret
KakMonstret
5 månader sedan

Dessa mjölkchokladsnittar var out of this world goda OMG. Du är sjuk i huvet, wow. Godaste kakorna jag ätit i hela mitt liv. Tack!!!

Nairi
Nairi
5 månader sedan

Hej Camilla , är det dubbelt sats det du har på vidion?

Saki
Saki
5 månader sedan

Hej så gott det ser ut men undrar kan man ha vanlig salt eller måste det vara flingsalt ?
Tack du är bäst 🥳

Alice
Alice
4 månader sedan

Hej! Är dessa godast varma eller svalnade?

Jojo
Jojo
4 månader sedan

Underbara!! La till flingsalt på. Genialt

Jonna
Jonna
4 månader sedan

Hej!
Jag testade baka detta receptet för första gången och allt gick bra fram till jag skulle rulla ut degen till längder, den bara smulade sig och smulade sönder. Vad kan jag ha gjort för fel?

Amanda
Amanda
4 månader sedan

Hej Camilla! Ska kakorna förvaras i kylen, frysen eller i skafferi sen?☺️

Frida
Frida
4 månader sedan

Vad gör man för fel om degen är väldigt flottigt och rinner ut i ugnen?

Lisa
3 månader sedan

Kan jag använda honung istället för sirap

Mona
Mona
3 månader sedan

Hej , jag har inte mått för att det ska bli exakt 3.25 dl har dl men resterande 25 vet inte hur mycket det blir.

Cornelia mathiasson
Cornelia mathiasson
3 månader sedan

Alltså det var dem godaste kakorna jag ätit. Gjorde även glutenfria till min man som också älskade dem 😍🙌🏼

Alicia
Alicia
3 månader sedan

Gott

Petter Gertz
Petter Gertz
3 månader sedan

SÅ GOTT!!! Hela familjen älskar det

Felicia
Felicia
2 månader sedan

Jag har inte testat receptet än men jag såg när du och Antonija bakade de så då blev jag så sugen!! PS du är bäst på att baka!🍪☺️

Tild
Tild
2 månader sedan

De är mina go to kakor dem är sååååå goda tack för receptet 🙂

Caroline Söhrman
Caroline Söhrman
2 månader sedan

Har inte provat att baka dem än, men jag förstår av komentarerna att de är gudomliga. Gubben fyller 65 snart o då blir det en av kakorna på kalaset. Vilket märke av chokladen använder du ? Marabo är tjocka rutor, men det kanske går ändå. Tack för alla fina recept o du är en fantastisk kvinna.

Emelie
Emelie
2 månader sedan

Åh vad jag längtar tills att göra de har hört så gott om de!!

Bell
Bell
2 månader sedan

Så goda och så bra recept älskar det. Jag har sett din och Antonija video och älskar er

Kajsa
Kajsa
1 månad sedan

Tack bästa zeina!!
Så gott! Har varierat dem lite från gång till gång.
Bästa tipset är att ha på lite havssalt på toppen! Eller byta ut hälften av chokladen till mörkare choklad!
Eller testa smaksatt choklad tex romerska bågar. Men definitivt havssaltet!!!

70
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x