Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen i två delar och arbeta in kakao i en av delarna så att du har en ljus och en mörk deg.
- Dela varje deg i två och rulla alla fyra delar till ca 2 cm tjocka längder. Lägg ihop varje ljud längd med en mörk och rulla dem lite försiktigt bara så att de går ihop ordentligt utan att de blandas ihop.
- Nu ska du ha totalt två längder med en mörk och en ljus sida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt längderna svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet, medan du smälter ihop nougat och choklad.
- Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med nougaten som du brytit i mindre bitar. Smält försitigt ihop nougat med choklad över ett vattenbad eller i microvågsugn.
- När både längderna och nougatchokladen svalnat kan du bre på nougatchokladen över längden. Garnera med grovhackade hasselnötter och vänta med att skära längden till snittkakor tills chokladen stelnat lite.
- Förvaras mörkt och svalt i lufttät burk. Det går utmärkt att frysa in dem.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Gott! 😀
Kan man använda något annat än nougat typ någon choklad eller något sånt.
Har tyvärr inte testat då nougat har en annan konsistens ❤️