Oavsett vilken typ av tårta jag gör så använder jag alltid, alltid “tre lika”-receptet för att det är ett recept som framförallt ger höga, luftiga och goda bottnar som man kan variera i oändlighet i smak. Det är ett recept som heller aldrig sviker mig. Viktigaste att tänka på är att alla ingredienser bör vara rumsvarma för bästa resultat och att du inte vispar ägg och strösocker för hårt. Bästa är på medelhastighet en lite längre stund.
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Hur mycket vetemjöl och socker ska man?
Funkar det att använda medium ägg? eller bör man ta ett extra?
Ta ett extra om du använder medium 🙂
Hej
Jag vill baka tårtbottnar i långpanna och undrar om jag lan använda detta receptet ?
Hej! Det kan du absolut 🙂 Du behöver dock justera beroende på långpannans mått.
Snälla camilla!
Gjorde en 3 lika i form 16cm.
Längst ner ,150° 30 minuter.
Det sa du i filmen då du visade.
Vad gjorde jag fel?
Fattar inte
Vad hände med botten som du gjorde? <3
Hej jag undrar hur många delar man kan dela din botten i.
Mvh Judit
Detta är för en botten va? Så vill man bygga en högre tårta gör man flera?
[…] (tårtbotten): Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao. Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och […]
Tänker man på samma sätt om det ska vara glutenfritt?
Hej! Kan man gör 3 lika metoden på äggersättning? 😊
Hej! Jag har problem att hitta mängden ägg jag ska ha om jag ska baka en botten på måttet 24×24. Alltså en kvadrat. Vet du?
Tack för all härlig inspo 😃😍
Hejhej! Beroende på hur hög din form är så skulle jag köra på 5-8 ägg. 5 för 4 cm hög form och 8 om formen är 7 cm eller högre. Kram 🥰
Hej! Jag vet inte vad jag gör för fel, båda gångerna jag gjort detta så blir det äggdoft av den färdiggräddade ljusa tårtbottarna o blir som lite klistrigt marängliknande lager runtom o på själva hela tårtbotten.. tips o hjälp?😫 inuti doftar den lite ägg men är bra i konsistensen
Hejhej! Låter som att du vispat ägg och strösocker för mycket ❤️
Hej, när jag gör detta recept så sjunker mitten ihop när jag tagit ut formen ur ugnen. Inte alltid men ofta. Vad gör jag för fel då tro? Tack för alla goda recept!
Hejhej! Oftast blir det så om tårtbotten inte är helt genomgräddad, att den har en liten stund till som den behöver vara i ugnen eller om man vispat ägg och strösocker för länge ❤️
Hej. Tänkte baka enligt detta recept till tårta till dop. Tänkte provbaka först för säkerhetsskull. Kan jag frysa in tårtbotten om jag delar den först? Blir den bra behöver jag då förhoppningsvis inte baka den två gånger. 😊
Hejhej, det går jättebra! ☺️
Hej Camilla! Superbra recept men hur fungerar det om man skulle behöva byta ut vetemjöl mot glutenfritt? Något särskilt man bör tänka på?
Hejhej! Jag håller på att ta fram ett bra recept på glutenfri tårtbotten. Återkommer inom kort ❤️
Hej! Jag skulle gärna vilja ha lite vaniljsocker i smeten, hur mycket ska jag ta till en 24 cm form? Antar att det ska vändas ner tillsammans med mjöl o bakpulver
Det framgår inte om man ska ha över och undervärme eller bara undervärme ☺️
Göte är Bababo
Jag följde receptet ordagrant men ändå kom kakan ut med en konstig slags maräng yta och kladdig i mitten. Asså den var stenhård på utsidan men mosig på insidan.
Det står inte hur mycket bakpulver man ska ha
Hej! Detta recept bakas utan bakpulver ☺️