Ferrero Rocher drip cake

ferrerotårta1

Idag fick jag göra en gammal goding från arkivet: Ferrero Rocher tårta! Denna är det många av er som tycker om och det förstår jag! Den är ju bara fantastiskt god och lyxig. Ursprungsreceptet på Ferrero Rocher-tårtan gjorde jag för två år sen. Dagens tårta ändrade jag lite på och jag tycker nog att den blev ännu godare denna gång.

Jag använde grovhackade hasselnötter som dekoration istället för hasselnötskross till dekorationen. Sprinklade lite guldströssel för extra glam men den största skillnaden i dagens tårta är insidan! Istället för ganache så fyllde jag den med nutella och hela hasselnötter för att ge tårtan mer Ferrero Rocher-känsla, utifrån och in.

Ingredienser (tårtbotten):
Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och min var 15 cm bred.
15-18 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, 1 tsk bakpulver.
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepot tills allt blandat sig väl.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar
Ingredienser (chokladsmörkräm):
4 msk kakao
Gör såhär:
  1. Gör den italienska marrängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
  2. Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
Ingredienser (fyllning):
1 liten burk nutella
0,5 dl grovhackade hasselnötter (rostade)
Gör såhär:
  1. Spritsa en kant längs med tårtbotten och lägg nutella och krossade hasselnötter innanför. Smörkrämen är viktig att stödja med så att nutellan inte rinner ut och du kan då lägga ett ordentligt lager nutella och fortfarande få en stabil tårta. Garnera varje fyllningslager med grovhackade nötter.
  2. Spackla tårtan med resten av smörkrämen så att du får en jämn och fin yta att dekorera. Spara lite smörkräm till dekoration.
Ingredienser (garnering & glasyr):
50 g hackade hasselnötter
100 g mörk choklad
50 g smör
6-8 st Ferrero Rocher
chokladsmörkräm
Gör såhär:
  1. Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
  2. Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
  3. Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den rinna fint över tårtans kant.
  4. Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan med en stjärnformad tyll.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x