Ferrero Rocher drip cake

Idag fick jag göra en gammal goding från arkivet: Ferrero Rocher tårta! Denna är det många av er som tycker om och det förstår jag! Den är ju bara fantastiskt god och lyxig. Ursprungsreceptet på Ferrero Rocher-tårtan gjorde jag för två år sen. Dagens tårta ändrade jag lite på och jag tycker nog att den blev ännu godare denna gång.

Jag använde grovhackade hasselnötter som dekoration istället för hasselnötskross till dekorationen. Sprinklade lite guldströssel för extra glam men den största skillnaden i dagens tårta är insidan! Istället för ganache så fyllde jag den med nutella och hela hasselnötter för att ge tårtan mer Ferrero Rocher-känsla, utifrån och in.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Ferrero Rocher drip cake

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och min var 15 cm bred.
15-18 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, 1 tsk bakpulver.

Ingredienser (chokladsmörkräm):
4 msk kakao
1 sats italiensk marängsmörkräm

Ingredienser (fyllning):
1 liten burk nutella
0,5 dl grovhackade hasselnötter (rostade)

Ingredienser (garnering & glasyr):
50 g hackade hasselnötter
100 g mörk choklad
50 g smör
6-8 st Ferrero Rocher
chokladsmörkräm

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (tårtbotten):
Jag gjorde botten enligt “tre lika”-receptet men bytte ut 1/4 av mjölet mot kakao.
Mängden ingredienser styrs av diametern på bakformen och min var 15 cm bred.
15-18 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl, kakao, 1 tsk bakpulver.

Ingredienser (chokladsmörkräm):
4 msk kakao
1 sats italiensk marängsmörkräm

Ingredienser (fyllning):
1 liten burk nutella
0,5 dl grovhackade hasselnötter (rostade)

Ingredienser (garnering & glasyr):
50 g hackade hasselnötter
100 g mörk choklad
50 g smör
6-8 st Ferrero Rocher
chokladsmörkräm

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepot tills allt blandat sig väl.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar
  7. Chokladsmörkräm: Gör den italienska marrängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
  8. Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
  9. Fyllning: Spritsa en kant längs med tårtbotten och lägg nutella och krossade hasselnötter innanför. Smörkrämen är viktig att stödja med så att nutellan inte rinner ut och du kan då lägga ett ordentligt lager nutella och fortfarande få en stabil tårta. Garnera varje fyllningslager med grovhackade nötter.
  10. Spackla tårtan med resten av smörkrämen så att du får en jämn och fin yta att dekorera. Spara lite smörkräm till dekoration.
  11. Garnering och glasyr: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
  12. Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
  13. Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den rinna fint över tårtans kant.
  14. Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan med en stjärnformad tyll.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra formen och klä kanterna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och strösocker med medelhastighet till en vit och fluffig smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en bunke och sikta ner dem i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepot tills allt blandat sig väl.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt och frys gärna in för att det ska bli lättare att dela den. Kakan delas i tre delar
  7. Chokladsmörkräm: Gör den italienska marrängsmörkrämen enligt receptlänken ovan.
  8. Sikta ner kakaon och fortsätt vispa tills den blandats in i krämen väl.
  9. Fyllning: Spritsa en kant längs med tårtbotten och lägg nutella och krossade hasselnötter innanför. Smörkrämen är viktig att stödja med så att nutellan inte rinner ut och du kan då lägga ett ordentligt lager nutella och fortfarande få en stabil tårta. Garnera varje fyllningslager med grovhackade nötter.
  10. Spackla tårtan med resten av smörkrämen så att du får en jämn och fin yta att dekorera. Spara lite smörkräm till dekoration.
  11. Garnering och glasyr: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
  12. Under tiden fördelar du de hackade hasselnötterna på tårtans sidor.
  13. Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den rinna fint över tårtans kant.
  14. Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm och Ferrero Rocher på tårtan med en stjärnformad tyll.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kajsa
Kajsa
2 years ago

Det står inte vad man ska ha för mått till tårtbotten och när man trycker på länken kommer man endast till kökets hemsida o inget resept

Mirela
Mirela
Svara till  camillahamid
1 year ago

Hej
fortfarande kökets hemsida och ingen recept 🙁

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?