Om jag ska köpa fika ute så väljer jag nästan alltid en vanlig klassisk chokladboll med en kopp kaffe. Det går liksom aldrig fel och är precis lagom tycker jag. Något som inte är lika lagom men definitivt dubbelt så gott är att toppa sin kladdiga kladdkaka med en krämig chokladbollssmet! Jag vet, låter som en dröm och är helt förförande. Det perfekta fredagsfikat helt enkelt.
Receptet som jag använde till chokladbolls-glasyren skiljer sig just från den vanliga grundsmeten till chokladbollar som jag brukar köra på för att få en mer bredbar och inte lika tung konsistens. Det som gör den lite extra lyxig är att den innehåller både lite av min hemmagjorda vaniljkräm och lite vispad grädde.
Hallon? Eller kanske kan jag bara ta mer grädde? 🙂
Ja precis haha, förlåt!
Det står smör i båda ingrediensbeskrivningarna, men när kommer den i, i kladdkakan?
Det borde vara olagligt att kolla din blogg innan man fått i sig lunch haha. Blir ju sååå sugen på allt gott!
Haha <3
Den här kakan ska jag ha på mitt kalas. (:
Ser galet gott ut 🙂
Vilken vanilj kräm använder man? Och hur mycket?
Det hade blivit något fel i receptet så länken till vaniljkrämen inte kom med. Har fixat det nu 🙂
Kan man göra den dagen innan?
Ååh så gott :O
Ser ju magiskt gott ut 🙂
Hur gör jag om jag vill utesluta vaniljkräm? 🙂
[…] ju haft lite av en obsession att smaksätta bakverk med chokladbollar på ett eller annat sätt. Chokladbollskladdkaka, chokladbollsbiskvier, chokladbollsdammsugare, chokladbollsbrownies, chokladbollspannacotta och nu […]
Länken till vaniljkrämen verkar inte fungera?
Hejhej, tack för att du uppmärksammade detta. Här har du den: https://mykitchenstories.se/min-basta-vaniljkram/ 🥰