Saffransmousse

Fotograf: Ulrika Pousette

Alltså… den här saffransmoussen är verkligen en sån där dessert som man bara måste göra i december 😍 Krämig, fluffig och full av saffran och vit choklad, och det bästa av allt är att den är SÅ enkel att svänga ihop! Du rör ihop allt på några minuter och låter moussen stå kallt tills den blir sådär perfekt len och drömmig.

Missa inte startskottet av årets Julbakskamp på min YouTube-kanal! I första avsnittet tävlar Kenza Zouiten Subosic och Ines Kokić om vem som lyckas bäst, men innan de ens får börja baka måste de vinna till sig SAFFRAN på lyckohjulet 😅, som också består av en del pinsamma utmaningar och svåra begränsningar 😱. Det här är ett avsnitt du inte vill missa! 😂

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Saffransmousse

Portioner: 3 portioner

Ingredienser

Saffransmousse
1 g saffran
1 skvätt citronsaft (ca 1-2 tsk)
200 g vit choklad
2 dl gräddfil
2 dl syrad grädde

Toppa med
Kolasås, följ detta recept HÄR.
Lingon
Flingsalt

Tips!

  • En sats ger 3 portioner, kan bli fler om man använder mindre glas.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att blanda saffran och citronsaft i en skål.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad genom att ha ner chokladen i en värmetålig bunke och ställa den över en kastrull med lite sjudande vatten i, på medelvärme.
  3. Rör om tills chokladen varsamt har smält och ta sedan bort bunken från värmen.
  4. Rör ner saffransblandningen tillsammans med gräddfilen i den smälta chokladen till en jämn smet och låt svalna.
  5. Vispa den syrade grädden till mjuka toppar med hjälp utav en elvisp. Ta några skedar av vispet och rör ner det i chokladblandningen, innan du vänder ner chokladblandningen i den vispade grädden.
  6. Häll upp saffransmoussen i glas eller liknande och låt vila i kylen i ungefär 2-3 timmar.
  7. Under tiden kan du koka kolasåsen genom att följa detta recept och låta den svalna.
  8. Toppa med kolasås, lingon och flingsalt när moussen har satt sig. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

  • En sats ger 3 portioner, kan bli fler om man använder mindre glas.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?