Budapeststubbe med jordgubbar

Fotograf: Ulrika Pousette

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Budapeststubbe med jordgubbar

Ingredienser

Marängbotten
100 g hasselnötsmjöl
1,5 dl strösocker (till hasselnötsmjölet)
0,5 dl majsstärkelse
5 stora äggvitor
2 dl strösocker (till äggvispen)

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g färska jordgubbar

Toppa med
Spritsad grädde
Färska jordgubbar
Citronmeliss

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Blanda strösocker, hasselnötssmjöl och majsstärkelse i en skål.
  3. Vispa sedan äggvitor till ett vitt och fast skum med hjälp av en elvisp. När du har fått ett fint skum, tillsätter du strösocker lite i taget och fortsätter vispa tills du har fått en tjock och blank maräng.
  4. Tillsätt sedan hasselnötsblandningen i marängen och rör ihop med en slickepott.
  5. Lägg över hasselnötsmarängen i en sprits och spritsa ut långa stänger tätt intill varandra på bakplåten med bakplåtspapper.
  6. Grädda den sedan i ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ungefär 20 minuter. Den ska få en lätt gyllenbrun färg.
  7. När marängen är klar tar du bort den från bakplåten tillsammans med bakplåtspappret. Lägg sedan ett nytt bakplåtspapper ovanpå, och vänd den försiktigt upp och ned.
  8. Dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret som marängen har gräddats på.
  9. Vispa grädden och hacka jordgubbarna i små bitar. Bre ut grädde på marängen och toppa sedan med jordgubbarna.
  10. Rulla sedan marängen med hjälp utav bakplåtspappret, se den här videon för hur man gör.
  11. Skär bort ändarna på båda sidorna för att få fina kanter.
  12. Vispa upp grädde för dekoration, spritsa ovanpå budapeststubben och dekorera med jordgubbar och citronmeliss. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?