Så här gör du:
- Vit chokladkräm: Grovhacka den vita chokladen och ha ner den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
- Ta bort bunken från värmen och rör ner gräddfil och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet och fördela den i 4 glas.
- Ställ glasen i kylskåpet för att stelna i minst 1h men det går bra att förbereda redan kvällen innan man ska servera. Ju längre tid den får stå och gotta sig i kylen desto bättre men bara upp till 4 dagar.
- Ugnsbakade rabarber: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skär rabarbern i 3 cm stora bitar. Lägg dem i en form. Pressa över citron och strö över socker. Blanda rund och fördela bitarna jämnt på plåten.
- Baka rabarbern i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du har den på krämen i glasen.
- Havresmul: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner resten av ingredienserna till smulet.
- Klicka ut och bre ut degen på plåten och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Låt svalna och smula sen degen med händerna.
- När alla komponenter svalnat och stelnat som det ska så är det bara att toppa den vita chokladkrämen i varje glas med rabarber och havresmul och lite citronmeliss om du vill.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Var kommer glasen på bilden ifrån? 😍 så vackra!
H&M home ❤️