Vit pizza med potatis & karamelliserad lök à la Nicole Falciani

Fotograf: Albin Hag
Fotograf: Albin Hag

Nu är en ny säsong av Halv Åtta hos en Youtuber igång och den här gången är det jag, Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. I avsnitt 3 är det Nicole Falciani som bjuder på middag och till förrätt blev det en magiskt god vit pizza med massa ost, potatis och karamelliserad lök.

Nicole använde en förbakad pizzabotten till sina pizzor som hon köpt från en italiensk delikatessbutik men om du vill göra en från grunden så kan du följa detta recept.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
vit pizza med potatis och karamelliserad lök

Vit pizza med potatis & karamelliserad lök à la Nicole Falciani

Portioner: 2

Ingredienser

300 g färskost
250 g ricotta
125 g mozzarella
riven parmesan
2 rödlökar
4 små potatisar
1-2 vitlöksklyftor
torkad rosmarin
chili flakes
salt
1 stor, eller två mindre pinsabottnar
Balsamico

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2st

Ingredienser

300 g färskost
250 g ricotta
125 g mozzarella
riven parmesan
2 rödlökar
4 små potatisar
1-2 vitlöksklyftor
torkad rosmarin
chili flakes
salt
1 stor, eller två mindre pinsabottnar
Balsamico

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skiva potatisarna tunt. Ringla olivolja över. Strö över rosmarin, salt & chili flakes. In i ugnen på 220 grader varmluft. Cirka 25 minuter i ugnen.
  2. Bland Ricotta & Philadelphia i en bunk. Pressa 1-2 vitlökar. Ha i lite peppar & rosmarin.
  3. Ha på ”smeten” på pizzan. Skiva mozzarellan i småbitar och strö över. Och sedan strö över parmesan. Och toppa med potatisen.
  4. In med pizzan i ugnen.
  5. Stek löken i massa balsamico.
  6. Ut med pizzan och på med löken. Klar!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skiva potatisarna tunt. Ringla olivolja över. Strö över rosmarin, salt & chili flakes. In i ugnen på 220 grader varmluft. Cirka 25 minuter i ugnen.
  2. Bland Ricotta & Philadelphia i en bunk. Pressa 1-2 vitlökar. Ha i lite peppar & rosmarin.
  3. Ha på ”smeten” på pizzan. Skiva mozzarellan i småbitar och strö över. Och sedan strö över parmesan. Och toppa med potatisen.
  4. In med pizzan i ugnen.
  5. Stek löken i massa balsamico.
  6. Ut med pizzan och på med löken. Klar!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

3.9 33 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nora
Nora
1 year ago

Hur länge har man pizzan i ugnen?

Emma
Emma
1 year ago

Köpte en färdig pinsabotten från Zeta och det blev tok för mycket ricotta och färskost för den. Räcker absolut med hälften! Annars en väldigt god pizza! 👌

Linnea
Linnea
1 year ago

Jättegod! Men jag tror smeten till två pizzabottnar och inte en som står i receptet. ☺️

Wilhelmina
Wilhelmina
1 year ago

Kan man göra potatisen o löken i förväg? Och förvara i kyl tills man toppa pizzan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?