Drömgod och kladdig vaniljkladdkaka möter sötsyrliga rabarber och pajsmul i en rabarberpajkladdkaka.
Har du hunnit baka något med rabarber än? Om inte så tycker jag att du ska prova den här drömgoda rabarberpajkladdkakan som är en härlig hybrid mellan rabarbersmulpaj och kladdkaka. En riktig sommarkladdkaka som gör en glad inombords.
Jag har många gånger delat med mig av mina bästa tips för att lyckas med kladdkaka men det är lite svårare med ljusa kladdkakor. Särskilt de som innehåller bär eller frukt. Det är fortfarande viktigt att kanterna ska vara gräddade och mitten vobblig men det är också viktigt att inte ha ner färska bär och likanande direkt som de är, för annars tillför man vätska till kladdkakan som gör det omöjligt att få kladdkakan genomgräddad. Lösningen på det stavas syltsocker!
Syltsocker är ett socker som innehåller pektin och har en gelerande effekt, dvs samlar ihop vätskan som avdunstar från bär och frukt och gör det istället fylligt.
Det låter supergott. Hur tror du att jag bäst gör den vegansk? Bara använda egg replacement istället för äggen och veganskt margarin?
Hejhej, jag har tyvärr inte hunnit testa detta själv ännu, men om du prövar dig på det får du gärna berätta hur det blev 🥰 Hoppas det ska smaka!
Kanske går att ersätta äggen med 2 dl mjölkprodukt som det står i ditt ”vanliga” klasskakerecept? Det är det bästa kladdkakereceptet utan ägg ever😊.
Gjorde spannmålsfritt med Lailas gula mjölmix och boveteflingor. Använde även mp-fritt smör. Krävde mycket mer tid i ugnen nästintill 20min mer. Då hade den äntligen stelnat i kanterna. Smulorna hade behövt förgräddats i ugnen för att bli krispiga, men det är svårt att få färg på den mjölmixen. Hade nog inte behövts en större mängd mjöl i smulorna då jag fick använda mer margarin vid 2dl mjölmix. Fantastisk kaka i slutändan iaf. 😊👌
Vilka toppentips! Tack för att du delade med dig ❤️
Ser väldigt god ut! Kan jag byta ut rabarber mot hallon och i så fall är det något i receptet som förändras då?
Det funkar utmärkt, bara att byta rakt av 🙂
Supergod kaka,, men den hade gärna fått varit inne tio minuter till för min del då jag tyckte att den var lite för rinnig! <3
Hejhej, vad kul att du gillade den! Alla ugnar är olika och ibland behöver man ha i en kaka mer eller mindre tid i ugnen än vad ett recept säger. Pröva i ha i den lite mer till nästa gång 🥰
Kan man använda vanligt socker istället för syltsocker?
Bra fråga! De låter lika men det är de inte så nej tyvärr! Det går inte eftersom att syltsocker innehåller pektin vilket ge en gelerande effekt. Om du byter ut mot socker så blir det inte likadant!
Den här är sååååå god! En favorit till söndagsfikat
Åh, blir så glad! Tack 😍
Hej! Kan man ta gelésocker istället för syltsocker?
Har gjort denna men med hallon och blåbär (ditt recept) tidigare – SÅ god!!
Jag bytte ut syltsockret mot strösocker och hade inne den i 40 min, det blev jättebra. Den blev verkligen jättegod. Smulpaj och krämig deg i samma😍
Gott som tusan! Men undrar om det är nåt fel på min ugn eller om något av måtten inte stämmer? Gräddade kakan i 45 minuter, men den har endast gräddats i ovanpå och yttersta kanten (1cm).
Tack för att jag kunde få bjuda på en fantastisk ny sorts kladdkaka med hjälp av ditt recept. Skulle ha med mig kladdkaka till min första baby shower. Blev oförglömligt 🙂
Det gör mig så glad 😍❤️ Och grattis till bebis!
Hur gör jag om jag har frysta rabarber? Tänker för vätskan som uppstår än mer när de är tinade….
Hejsan, jag har bakat den igår och det blev super super super gott!!! Tack för recepten 🙂
Kram till dig!!!
Vad kul att du gillade den, tack själv! 🫶🏼