Drömgoda nattjästa frallor som inte behöver knådas utan bara rörs ihop och får jäsa i kylskåpet över natten.
Inget går upp mot nybakta frallor på morgonen och det behöver verkligen inte vara något som kräver att man stå i köket och bakar hela dagen. Nattjästa frallor är nämligen ett fantastiskt påhitt som innebär att du varken behöver knåda eller stå och vaka över din deg hela dagen. Du bara rör ihop alla ingredienser, plastar in och låter stå i kylen medan du får en god natt sömn och så bakar du av dem nästa dag. Som sagt, ett fantastiskt påhitt!
Fördelen med att kalljäsa degen är inte bara att det är väldigt smidigt och praktiskt utan också att smakerna i mjölet utvecklas bättre under den långa jäsningen och att man kan använda en mindre mängd jäst. Glutentrådarna stärks också av den långa jäsningsprocessen och det gör att brödet får en rustikare smak och lite segare konsistens av att jäsa länge.
Kan man använda torrjäst?
Hejhej, det går bra 😊
Jättegoda! Tack Camilla! Tänker att man kan blanda med rågsikt men då behövs det mer vätska eller? Tänker också att man kan krydda med tex fänkål? Behöver jag tänka på något då?
Hejhej! Så kul att du gillar dem 🙂 Mer vätska behövs om du blandar med rågsikt och det går absolut att krydda med fänkål, blir bara gott 🥰
Jättegoda frallor! Tack för receptet! Tänker att man kan blanda med rågsikt? Ska jag ha i mer vätska då?
Hejhej! Vad kul att du gillade dem 🙂 Yes, mer vätska behövs om du har i rågsikt 🥰
Hej, hur mycket mer vätska?
Hejsan! Ska pröva baka de här! Ser såå gott ut! Om man använder torrjäst, ska man ha det i mjölet eller som i receptet i vattnet?
Hejhej! Torrjäst åker ner i mjölet ❤️
Hej!
Ska ha café i sommar & funderar på att ha detta recept till mina mackor, tror du de är goda efter några timmar el ska dessa ätas direkt?
Hejhej, vad roligt och lycka till! Nej då, det går bra att äta dem långt senare! 🥰
Kan man baka ut frallor dagen innan och låta dom jäsa så över natten?
Hej! Går dessa att grädda med varmluftsugn? Vilken temperatur/ tid i så fall? ❤️
Går det att använda torrjäst?
Hejhej, absolut! ☺️
Hej. Går det bra att halvera receptet då jag bara kommer göra till mig själv ☺️?
Hejhej! Ja, det går superbra! 🥰 Hoppas det ska smaka
Wow vad goda!
Jag hade lite polenta i mjölet vid utbakningen och toppade dom med flingsalt innan ugnen, blev fantastiskt!
En fråga: hur förvarar man dom bäst om alla mot förmodan inte går åt direkt 😃
Kram//Nadja
Wow, låter mumsigt! I brödlådan, papperspåse eller in i frysen! ❤️
Hej Camilla! Är sugen på att slänga i lite frön, behöver jag justera något eller är det bara att göra på enligt recept? ❤️
Hejhej! Det går utmärkt att göra det utan att justera något annat så länge det inte är linfrön eller chiafrön som suger åt sig vätska, då behöver man minska på mjölet. Bäst är att ha i dem fröna i vätskan och sen tillsätta lite mjöl i taget så blir det lättare att se när man ska sluta tillsätta mjöl. Kram
Tips till er som bakar med torrjäst! Torrjäst kräver tydligen lite högre temperatur på degvätskan för att aktiveras. Bakade med kallt vatten igår kväll och fick ojäst deg. Har tidigare kört med ljummet eller rumstempererat och då har det blivit toppen!
Tack Camilla för ett dunderrecept:)