Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger 8-10 generösa bitar kokostårta med chokladmousse.
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt lite florsocker i taget under fortsatt vispning.
- Mixa sötmandlarna i en matberedare och blanda ihop med riven kokos och majsstärkelse. Tillsätt det till äggvitevispet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Bre ut marängsmeten i ett jämnt lager i botten på springformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i kylskåpetunder tiden som du gör chokladmoussen.
- Chokladmousse: Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad eller i microvågsugnen.
- Blanda ner en äggula i taget i den varma chokladen. Rör om mellan varje äggula. Du kommer att få en chokladsmet som blir tjockare och tjockare.
- Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke med elvisp.
- Blanda ner 1/3 av vispgrädden i chokladsmeten. Ha i den i resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet.
- Häll moussen över den avsvalnade kokosbotten i springformen och ställ den i kylskåpet för att stelna i minst 2h innan du dekorerar och serverar eller fryser in.
- Dekoration: Vispa upp grädden och spritsa den i valfritt mönster på tårtan. Garnera med kokosflingor.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Vad kan man byta ut cocosen med ? Allergi i familjen.
Kan ersätta med annan torkad frukt, Malda mandlar, krossade pistachio nötter eller pecanötter.
Hej!
Detta låter fantastiskt gott!! Kan man byta ut mandeln ( pga allergi) ??
Hejhej! Du kan byta ut det mot mer kokos 🥰
Går det att byta ut mandeln mot något annat? 🙂 Har allergi i familjen.
Hejhej! Det går jättebra att byta ut mängden mandlar mot mer kokos 🥰
WoW! Provade att göra denna till kontoret, så otroligt god med den mörka chokladen och den söta marängbotten och inslaget av kokos. Den blev en hit! Nästa gång ska jag prova göra med 50% ljuschoklad och 50% mörkchoklad så moussen inte blir så mörk i smaken 🙂
Åh, så kul att höra att ni gillade den! 😍
Hur länge håller den i kylskåpet?
Minst 4 dagar 🥰
Hej, kan man göra denna tårtan äggfri? 😊Låter väldigt smarrigt men tyvärr är jag allergisk mot ägg. 😊
Hejhej, jag har tyvärr inte testat detta ännu <3
Går botten att frysa?