Oreotryfflar

Ljuvligt goda oreotryfflar som bara görs på 4 ingredienser och är superenkla att baka.

Oreos är gott – oreotryfflar är ännu godare. Jag vet inte vad jag gillar bäst med dessa godingar: oreosmaken, all choklad, att de innehåller så få ingredienser, är så enkla att baka eller så är det alla grejer tillsammans som gör dessa oreobollar så härliga. Dessa oreotryfflar är som cakepops fast utan pysslet och pillet med klubbor och sugrör som klassiska cakepops innebär. Oreotryfflar är helt enkelt allt det goda med cakepops, minus huvudvärken haha.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
oreotryfflar

Oreotryfflar

Portioner: 30

Ingredienser

2 paket oreos à 154 g
200 g färskost
300 g mjölkchoklad
0,5 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
smulade oreokex att garnera med

Tips!

  • Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
  • Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

2 paket oreos à 154 g
200 g färskost
300 g mjölkchoklad
0,5 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
smulade oreokex att garnera med

TIPS!

  • Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
  • Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
  2. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
  3. Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
  4. Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
  6. Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
  7. Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
  8. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
  2. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
  3. Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
  4. Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
  6. Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
  7. Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
  8. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
32 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mohsina
3 years ago

jag har inte alls gjort dem, fast kommer göra dem!!!!!!
YUMMEEEEEEEEE

Stina
Stina
3 years ago

Perfekt video.🥮

Nadine
Nadine
3 years ago

Gjorde dubbel sats. Blev super gott!!🤩

Sofia
Sofia
3 years ago

Hej Camilla, dessa var fantastiskt goda.🙏 jag undrar, går de att frysa in tror du?

mich
mich
2 years ago

kan man frysa in de?

Moa
Moa
2 years ago

Hej. Hur länge håller de om man har dem i kylskåp?

hihih123
hihih123
2 years ago

zeyneb gav oss oreo tryfflar, det var jättegott, tack zeyneb och speciellt camilla Hamid, thankuu mmm hihi

Enilora
Enilora
2 years ago

Hur länge håller dom sig i kylskåp?

Anette
Anette
2 years ago

Vad händer med chokladen när man fryser dom

Erika Hagström
Erika Hagström
2 years ago

Hur länge håller de i kylskåpet?

Johanna
Johanna
2 years ago

12-åringen gjorde dessa förra helgen, de är snart slut. Inte för att hon hunnit äta så många utan för att jag inte kan sluta äta dem! De är läskigt goda, och jag är inte ens så förtjust i Oreos vanligtvis.

Sara
Sara
2 years ago

Tack för underbart fina bakvideos, dottern på 4 år o jag tittar slaviskt varje gång du uppdaterar! 🤩😍
Tänkte testa “baka” dessa tryfflar till jul o undrar om man kan byta ut möjlkchokladen mot “block dekor” choklad eller om det måste va någon utav mjölkchoklad sorterna? 😛

Omar
Omar
2 years ago

Hej! Jag undrar vilken ost använder du?

Linnea
Linnea
2 years ago

Gjorde de här till jul och alla älskade dem! Så goda!

Rebecka
Rebecka
2 years ago

Vanliga oreokakor var helt slut i affären 😫 vad tror du om oreokakor med brownie smak istället? Kanske inte hinner få svar tills jag gör dom men spännande att veta ändå😅

Sara
Sara
2 years ago

Hej jag har gjort detta två gånger nu använde förata gången marabou mjölkchoklad super gott men lite väl kladdigt o svår arbetat an ände andra gången odense knappar men den smakar inte så gott blev inte alls samma amazing smak så min fråga är vilken mjölkchoklad använder du

Annie
Annie
11 months ago

Jag och 10 åriga bonusdottern gjorde dessa förra året och har blivit vår absolut favorit, vi gör dom till alla kalas, picknick på sommaren till och med när vi var på konsert hade vi med dessa, nu till jul är det tid att göra godingarna igen, ni som ej testat… GÖR DOM hihihi ni kommer inte att bli missnöjda 🙂

Tips!

  • Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
  • Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?