Ljuvligt goda oreotryfflar som bara görs på 4 ingredienser och är superenkla att baka.
Oreos är gott – oreotryfflar är ännu godare. Jag vet inte vad jag gillar bäst med dessa godingar: oreosmaken, all choklad, att de innehåller så få ingredienser, är så enkla att baka eller så är det alla grejer tillsammans som gör dessa oreobollar så härliga. Dessa oreotryfflar är som cakepops fast utan pysslet och pillet med klubbor och sugrör som klassiska cakepops innebär. Oreotryfflar är helt enkelt allt det goda med cakepops, minus huvudvärken haha.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
2 paket oreos à 154 g
200 g färskost
300 g mjölkchoklad
0,5 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
smulade oreokex att garnera med
Tips!
Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
2 paket oreos à 154 g
200 g färskost
300 g mjölkchoklad
0,5 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
smulade oreokex att garnera med
TIPS!
Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.
Dela receptet
Såhär gör du:
Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!
Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!
12-åringen gjorde dessa förra helgen, de är snart slut. Inte för att hon hunnit äta så många utan för att jag inte kan sluta äta dem! De är läskigt goda, och jag är inte ens så förtjust i Oreos vanligtvis.
Tack för underbart fina bakvideos, dottern på 4 år o jag tittar slaviskt varje gång du uppdaterar! 🤩😍
Tänkte testa “baka” dessa tryfflar till jul o undrar om man kan byta ut möjlkchokladen mot “block dekor” choklad eller om det måste va någon utav mjölkchoklad sorterna? 😛
Vanliga oreokakor var helt slut i affären 😫 vad tror du om oreokakor med brownie smak istället? Kanske inte hinner få svar tills jag gör dom men spännande att veta ändå😅
Hej jag har gjort detta två gånger nu använde förata gången marabou mjölkchoklad super gott men lite väl kladdigt o svår arbetat an ände andra gången odense knappar men den smakar inte så gott blev inte alls samma amazing smak så min fråga är vilken mjölkchoklad använder du
Hejhej! Jag brukar använda alla möjliga chokladsorter för att göra dessa men det man kan tänka på när man använder t ex marabou är att skippa den neutrala oljan 🥰
Annie
11 months ago
Jag och 10 åriga bonusdottern gjorde dessa förra året och har blivit vår absolut favorit, vi gör dom till alla kalas, picknick på sommaren till och med när vi var på konsert hade vi med dessa, nu till jul är det tid att göra godingarna igen, ni som ej testat… GÖR DOM hihihi ni kommer inte att bli missnöjda 🙂
Tips!
Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
jag har inte alls gjort dem, fast kommer göra dem!!!!!!
YUMMEEEEEEEEE
Perfekt video.🥮
Tack fina du 🥰
Gjorde dubbel sats. Blev super gott!!🤩
Åh vad glad jag blir 😍
Hej Camilla, dessa var fantastiskt goda.🙏 jag undrar, går de att frysa in tror du?
Hejhej, kul att höra att du gillade dem! Det går jättebra att frysa in, låt dem svalna sakta för att undvika kondensfläckar på chokladen 🥰
kan man frysa in de?
Det går bra men då helst utan chokladen runt om då den svettas när man tinar den ❤️
Hej. Hur länge håller de om man har dem i kylskåp?
Hejhej, upp till en vecka i kylen i en lufttät burk 🥰
zeyneb gav oss oreo tryfflar, det var jättegott, tack zeyneb och speciellt camilla Hamid, thankuu mmm hihi
😍😍
Hur länge håller dom sig i kylskåp?
Upp till en vecka i kylen, förvara i en lufttät burk 🥰
Vad händer med chokladen när man fryser dom
Det går bra, det kan dock bli lite kondens när man tinar upp dem ☺️
Hur länge håller de i kylskåpet?
Upp till 1 vecka 😍
12-åringen gjorde dessa förra helgen, de är snart slut. Inte för att hon hunnit äta så många utan för att jag inte kan sluta äta dem! De är läskigt goda, och jag är inte ens så förtjust i Oreos vanligtvis.
Vad kul att ni tyckte om dem 😍
Tack för underbart fina bakvideos, dottern på 4 år o jag tittar slaviskt varje gång du uppdaterar! 🤩😍
Tänkte testa “baka” dessa tryfflar till jul o undrar om man kan byta ut möjlkchokladen mot “block dekor” choklad eller om det måste va någon utav mjölkchoklad sorterna? 😛
Åh men tack själv! Det går bra att använda det som finns tillgängligt. Hoppas att det smakade! 🥰
Hej! Jag undrar vilken ost använder du?
Hejhej! Philadelphia ❤️
Gjorde de här till jul och alla älskade dem! Så goda!
Vad kul att ni gillade den! 🥰
Vanliga oreokakor var helt slut i affären 😫 vad tror du om oreokakor med brownie smak istället? Kanske inte hinner få svar tills jag gör dom men spännande att veta ändå😅
Lite sent, men låter ju helt fantastiskt! 😍
Hej jag har gjort detta två gånger nu använde förata gången marabou mjölkchoklad super gott men lite väl kladdigt o svår arbetat an ände andra gången odense knappar men den smakar inte så gott blev inte alls samma amazing smak så min fråga är vilken mjölkchoklad använder du
Hejhej! Jag brukar använda alla möjliga chokladsorter för att göra dessa men det man kan tänka på när man använder t ex marabou är att skippa den neutrala oljan 🥰
Jag och 10 åriga bonusdottern gjorde dessa förra året och har blivit vår absolut favorit, vi gör dom till alla kalas, picknick på sommaren till och med när vi var på konsert hade vi med dessa, nu till jul är det tid att göra godingarna igen, ni som ej testat… GÖR DOM hihihi ni kommer inte att bli missnöjda 🙂