Peanut butter and chocolate cheesecake – Cheesecake med oreos, jordnötssmör & choklad

Peanut butter and chocolate cheesecake: spröd botten gjord på oreos, cheesecake smaksatt med jordnötssmör och en len mjölkchokladganache på toppen – det är alla härligheter som denna cheesecake består av!

Jag har bakat livets cheesecake! Som inte behöver någon ugn för att bakas, vilket är PERFEKT i denna hetta! Spröd botten gjord på oreos, krämig jordnötssmör-cheesecake, mjölkchoklad och salta jordnötter. Match made in heaven! Baka på egen risk för denna cheesecake är beroendeframkallande god!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Peanut butter and chocolate cheesecake – Cheesecake med oreos, jordnötssmör & choklad

Portioner: 10-12

Ingredienser

Botten:
28 stycken oreokex (ca 1,5 paket)
50 g smör

Fyllning:
600 g färskost
3 dl vispgrädde
2 dl jordnötssmör (den osockrade varianten, jag använde crunchy-jordnöttssmör för lite tuggmotstånd)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Ganache & garnering:
200 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
salta & rostade jordnötter

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Botten:
28 stycken oreokex (ca 1,5 paket)
50 g smör

Fyllning:
600 g färskost
3 dl vispgrädde
2 dl jordnötssmör (den osockrade varianten, jag använde crunchy-jordnöttssmör för lite tuggmotstånd)
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Ganache & garnering:
200 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
salta & rostade jordnötter

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar peanut butter and chocolate cheesecake.

  1. Botten: Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter. Tillsätt jordnötssmör och vispa lite till. Sikta ner florsockret och vaniljsockret. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock cheesecakesmet med hjälp av en slickepott. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  5. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  6. Ganache: Ganachen gör du enkelt genom att finhacka mjölkchokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  8. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den. Garnera med grovhackade salta och rostade jordnötter.
  9. Servera cheesecaken direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg

peanut butter and chocolate cheesecake

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar peanut butter and chocolate cheesecake.

  1. Botten: Fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Mixa kexen till ett fint smul, gärna i matberedare med stavmixer och för hand funkar också bra.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop tills det blir en formbar kexmassa. Tryck ut kexmassan i botten på springformen och packa det så tätt du bara kan med hjälp av baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter. Tillsätt jordnötssmör och vispa lite till. Sikta ner florsockret och vaniljsockret. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock cheesecakesmet med hjälp av en slickepott. Bre ut fyllningen över botten i springformen i ett så jämnt lager som möjligt.
  5. Plasta in springformen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Låt cheesecaken stå i kylskåpet för att stelna och sätta sig i minst 4h innan du toppar med ganachen.
  6. Ganache: Ganachen gör du enkelt genom att finhacka mjölkchokladen och lägga den i en värmetålig skål.
  7. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
  8. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du toppar din cheesecake med den. Garnera med grovhackade salta och rostade jordnötter.
  9. Servera cheesecaken direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.7 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
3 years ago

Den måste bara testas 😋 ser kanonsmarrig ut!

Johanna
Johanna
3 years ago

Har precis gjort denna men min ganache blev liksom glansig å väldigt tjock i konsistensen.. vad kan ha gått fel då? 😅

Mirella
Mirella
3 years ago

Hej!
Går det bra att frysa hela cheesecaken och sedan tina i kylskåpet under natten?
Eller bör man lägga på sista lagret av choklad och nötter när den är tinad?

Frida
Frida
3 years ago

Hej! Värmde grädden till ganachen men troligtvis för lite för chokladen smälte inte helt. Satte då skålen över ett vattenbad så den smälte och blev slät. Nu när den svalnat är den grynig men smakar gott. Vad beror detta på, att den blev för varm?
Gjorde med glutenfria oreo’s, och den blev så god!

Jonna
Jonna
3 years ago

Går det att göra denna glutenfri? 😁

Therese
Therese
2 years ago

Jag ska baka denna cheesecake idag ❤️😍🤤

Therese
Therese
Svara till  camillahamid
2 years ago

Det smakade jättegott och receptet var lätt att följa steg för steg ❤️😍

Jenny
Jenny
2 years ago

Hej, hur länge kan den stå i kylskåp-helt klar? Eller är det bättre att hälla på chokladen innan servering(om den står kallt)

Bibi
Bibi
10 months ago

Jag råkade lägga matlagningsgrädde istället för vispgrädde
Kan jag rädda fyllningen ändå?😭

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?