Så här gör du:
- Pannacotta: Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Ställ åt sidan under tiden som du kokar pannacottan.
- Ha ner strösocker, agar agar pulver, vispgrädde och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på medelvärme i 3-4 minuter eller tills sockerkristallerna smält. Häll den varma pannacottasmeten över den finhackade vita chokladen. Rör om försiktigt med slickepott tills all choklad smält i pannacottasmeten.
- Häll upp pannacottan i glas och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan du toppar med kombotten.
- Rabarber- och jordgubbskompott: Skär bort bladen från jordgubbarna, skär i mindre bitar. Tärna rabarbern. Ha ner rabarber- och jordgubbsbitarna i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till kompotten.
- Koka upp under omrörning på medelvärme tills sockerkristallerna smält och rabarberbitarna blivit mjuka. Ta bort kastrullen från värmen, häll över kompotten i en skål och låt svalna i rumstemperatur innan du toppar din pannacotta med den.
- Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss. Servera direkt eller förvara efterrätten i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Kan man byta ut strösockret mot syltsocker i kompotten så att det håller sig lite längre ifall man vill göra kompotten några dagar innan för att förbereda?
Hejhej! Absolut men då kan du skippa agar agar 🙂
Om jag ska göra 6 små hur många cl behöver varje glas vara
Hej! Om man förbereder kompotten kvällen innan kan man använda vanligt socker då.
Hej! Jag har massa gelatin pulver hemma måste göra slut, kan man ta det istället för agar agar? Och hur mkt isåfall?
Hej! Testade dessa i helgen, de blev väldigt goda men jag fick inte agar agar att stelna fullt ut. Det blev som en mousse i konsistensen, vet du vad det beror på?
Samma här, undrar vad jag gjorde som blev tokigt🙈
Testa att koka den någon minut längre 🙂
Kan du filma för det recept ❤️
Hejhej, förlåt för sent svar! Skriver upp det på min lista ❤️ Här har du tips på annan pannacotta under tiden, som är filmad: https://www.youtube.com/watch?v=m0n58ngEsWA
Kan man använda frysta jordgubbar och rabarber till kompotten?
Tror du att den här pannacottan går att spritsa som fyllning i en tårta? Försöker hitta pannacotta utan gelatin till tårtfyllning, inte det lättaste 😅
Hejhej, åh just denna blir nog svår att spritsa 😅
Har gjort denna 2 gånger nu och så god men nu när ja gjorde den glömde jag chokladen så gjorde en sås I stället med choklad och grädde och hade till sen och de va också jätte gott
Hej,
Om man gör både pannacottan och kompotten dagen innan. Ska man då hälla på kompotten när den har svalnat eller strax innan man serverar den?
Hejhej, du kan göra klart hela desserten dagen innan och plasta in dem. Dekorera vid servering! 🥰
Vad kan man använda istället för agar agar? Tänkte bjuda på denna till sonens kalas.
Hej på påsen med agar agar står det att den inte tjocknar om man använder citrus? O att man ska lägga pulvret i kallt vatten o låta stå o sen koka upp innan man använder det? Ska man det eller du bara häller ner pulvret i kompotten direkt? Som du skriver att du gör🙈mvh sofie
Hur länge håller dem i kylen?