Scones i långpanna

Dessa scones i långpanna är saftiga scones med knaprig yta som bakas i långpanna och som smakar ljuvligt!

Receptet innehåller reklam för min långpanna

Frukost är min absoluta favoritmåltid på dagen. Jag tycker om den så mycket att jag, utan problem, skulle kunna äta frukostmat till både frukost, lunch och middag. Helgfrukostarna är dem bästa, för de lägger jag gärna extra mycket tid på (att äta, inte nödvändigtvis att göra) och gör extra goda grejer. Som dessa ljuvliga scones i långpanna. Bara att trycka ut degen i en långpanna och skära i bitar. Både smidigt och snyggt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
scones i långpanna

Scones i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

14-15 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
200 g kylskåpskallt smör

Tips!

  • Gör veganska scones i långpanna genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

14-15 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
200 g kylskåpskallt smör

TIPS!

  • Gör veganska scones i långpanna genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar scones.

  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och ha ner det i bunken. Arbeta ihop alltsammans till en smulig deg.
  3. Häll i mjölken och rör ihop bara precis tills det går ihop till en kladdig deg.
  4. Tryck ut degen i långpannan. Skär ytligt med en kniv som markerar bitarna du kommer skära av sconesen sedan.
  5. Grädda din scones i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Serveras direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar scones.

  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och ha ner det i bunken. Arbeta ihop alltsammans till en smulig deg.
  3. Häll i mjölken och rör ihop bara precis tills det går ihop till en kladdig deg.
  4. Tryck ut degen i långpannan. Skär ytligt med en kniv som markerar bitarna du kommer skära av sconesen sedan.
  5. Grädda din scones i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Serveras direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
3 years ago

Hej vet inte om du ser det här, men jag undrar om man kan göra degen dagen innan och ha i kylen över natten och grädda på morgonen?

Elin
Elin
2 years ago

Kan man baka och förvara i kyl/frys för kommande festligheter?😊

Elin
Elin
10 months ago

Hej, jag gjorde detta receptet i helgen och jag har även din långpanna, men mina blev inte alls så höga som dina och jag kunde inte trycka ut den i hela pannan för den var så kladdig. Hur gör du?! 😅

Tips!

  • Gör veganska scones i långpanna genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot växtbaserad mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?