Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger ca 24 stycken cinnabons – kanelbullar i långpanna med frosting.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
- Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla ihop till en tight rulle längs med rektangelns långsida.
- Skär 2 cm tjocka skivor och lägg alla bullar i en långpanna täckt med bakplåtspapper med måtten 30×40 cm. Plasta in långpannan och låt bullarna jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.
- Om mitten av bullarna sticker uppåt så kan du trycka tillbaka dem försiktigt med en stekspade eller liknande så fort de fått lite färg och sedan fortsätta grädda bullarna enligt tiden i receptet. Låter du de vara kvar så finns risk att endast topparna blir supergräddade och resten av bullen förblir ljus och tråkig.
- Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen. Låt de bli ljumna medan du gör frostingen.
- Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen krämigt i en bunke med en elvisp. Klicka ut frostingen på bullarna och bre ut i ett jämnt lager. Låt gärna frostingen sippra ner i skårorna på bullarna. Servera direkt eller förvara väl inplastade i kylskåpet.
hej camilla jag kommer gärna att pröva de!!
Men måste man ha frostingen på dina cinnabons
Hej! Går de att frysa med frostingen på?
Undrar också om man kan frysa in bullarna
Hej hej! Förlåt för sent svar ❤️ Det går jättebra att frysa in!
Tack❤️
Hej! Kan man ersätta ägget för pensling av bullarna? Är allergisk.
Hejhej! Du kan utesluta det helt 🙂
Hej Camilla hur mycket majsstärkelse har du i fyllningen finns inte med på recept
Hejhej, 2 tsk majsstärkelse 🤗
hej går det att ersätta majsstärkelsen med något? :))
Hejhej! Potatismjöl ❤️
Bästa kanelbullarna! Gjorde dem utan frosting och utan kardemumma eftersom alla i familjen inre gillar detta. Tog pärlsocker på. Så goda de blev! Enda problemet är att man bara måste ha mer… 😉
Visst är det svårt 🙊 Kul att ni gillade dem! Kram
Hej! Jag lagade och det blev jättegott❤️Tack Camilla❤️❤️❤️❤️
Vad glad jag blir att du gillade dem! ❤️
Går det att frysa in med frostingen på??