Så här gör du:
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
- Ha sedan i vaniljsocker, kardemumma, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×60 cm.
- Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla sedan ihop den till en korv längs med långsidan.
- Skär ca 1,5 cm tjocka skivor längs med kortsidan av den ihoprullade rektangeln.
- Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Garnera med pärlsocker. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
- Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jag vill bara tacka för att du verkligen revolutionerat mitt bakande❤️ Jag är evigt tacksam.
Åh förlåt för sent svar! Men tack snälla fina, vad glad jag blir! 😍 ❤️
Älskar 🙏🏻🤞🏻
varför ska det vara farin socker
Det ger en fylligare fyllning och en god kolaton i smaken 🙂
Varför har man Majsstärkelse?
PS, älskar dina recept!
Så att man får bullar med riktigt mycket fyllning, annars har fyllningen en tendens att smälta och sippra ut under gräddning 🙂
Vad gör sockerlagen? Kan man utesluta den? 🙂
Sockerlagen kapslar in fukten så att bullarna håller sig saftiga längre. Går absolut att utesluta men då blir bullarna torra snabbare 🙂
Kan man snurra dessa bullarna som du gör med dina kanelbullar eller blir de bäst av att skära upp dem? 😊
Hej hej! Ursäkta sent svar. Det borde gå! 🤗
Hej Camilla. Tack för alla underbara recept.
Går det utesluta farinsocker i fyllningen på vaniljbullar
Hejhej, åh tack själv! 🥰 Absolut 😊
Kan jag utesluta farinsocker,hur påverkar det fyllningen,och vad kan jag ta istället? Vill helst ha bara vanilj.
Bara att utesluta utan problem ❤️
Kan man utesluta Farinsocker,men ha samma mängd av övriga ingredienser ändå?
Det funkar utmärkt ❤️
De blev jättegoda! Väldigt saftiga bullar.
Wow! Vilka fantastiskt fina bullar 😍
Blir bullarna saftiga även efter en vecka i frysen? Om man fryser in dem samma dag som de har bakats.
Jättegoda bullar! Mina blev enorma. Kunde inte lista ut hur många bullar det skulle bli 😆
Är det vanligt vetemjöl eller ska ja använda special? ***Nybörjare som börjar lära sig
Båda funkar ❤️
Jag har svårt att få bullarna att jäsa @camilla Hamid, vad tror du att jag gör för fel?
Hej Catarina! Åh, det är så svårt att svara på. Kika gärna här: https://mykitchenstories.se/varfor-jaser-inte-min-bulldeg/ om du hittar lite tips och kanske kan felsöka dig fram till vad det kan bero på. Lycka till! ❤️