Att baka egna gifflar är inte alls särskilt svårt och blir ännu godare när de är hemmagjorda. Saftiga och goda gifflar med smak av kanel.
Är du ledig eller har du börjat jobba/gå till skolan igen? Själv blev det full rulle för mig från dag ett, både i skolan som jag undervisar som hem- och konsumentkunskapslärare på och alla saker jag som jobbet med en bakblogg innebär. Det är så kul och jag är mer redo en någonsin!
Jag har ingen snygg övergång från snacket om att börja jobba efter semester till saftiga och goda gifflar så jag går rakt på sak utan krusiduller. Köpta gifflar är gott, hemmagjorda är ännu godare (och billigare). Det här receptet tog mig över 6 provbakningar att få till på grund av att jag ville eliminera oron för att gifflarna skulle välta under gräddning och jäsning men det var det värt. Internet saknar ett recept på gifflar som klarar att stå själva och jag ville ta mig an utmaningen att fixa det.
Och nu står vi här! Degen till mina gifflar skiljer sig lite från mina klassiska kanelbullar på grund av att jag inte vill ha gifflarna lika “smörtunga” som mina kanelbullar utan lite luftigar men annars vet ni hur det funkar. Länkar videon till min kanelbullevideo nedan ändå, då principen kring hur man gör degen fortfarande är densamma trots att ingredienslistan skiljer sig litegrann.
Men wow!!! Detta skall testas imorgon 😍😍
Tack för recept o råd!
Hur mycket salt ska man ha i degen? Tack!
0,5 tsk 🙂
Mums! Jag tänkte prova att göra dessa men som saffransgifflar med mandelmassa-fyllning (är nämligen besatt av pågens version av dessa….). Är det något du har testat? Tack för receptet!
Aldrig testat faktiskt men du får jättegärna skriva och dela bild här om du testar. Låter jättegott!
hej camilla
jag vill bara fråga om man måste ha sockerlagen över gifflarna. Eftersom de kanske blir för söta.
Hejhej! Det går bra att skippa 🙂
Tack för att du svarade på min fråga!!
Ska prova baka de nästa lördag ( den lördag som kommer )
Men camilla jag använder bara torrjäst inte liksom sånt som är fryst.
vad är skillnaden mellan de.
tack om du svarar!!
ps. du är har såna goda recept som man blir frestad av.
ska det vara brunt farinsocker eller ljust farinsocker. Jag har aldrig köpt farinsocker. Eller kanske finns det en produkt som heter farinsocker.
hoppas du svarar mig snabbare!!
Hej camilla jag ska baka dina supergoda gifflar imorgon
Måste man ha i farinsocker i fyllningen? Och kan man minska mängden socker i degen lite? 🤔😃
Hejhej, ursäkta sent svar. Du kan absolut minska på sockret lite. Farinsockret gör så det blir krämigt och ger en fin kolasmak 😊
De blev goda men föll ihop och flyt ut ganska mycket under gräddningen i ugnen. Har du något tips på detta? Lite potatismjöl i fyllningen kanske?
1 msk potatismjöl eller majsstärkelse hjälper fyllningen att hålla sig på plats 🙂 Ang att de faller så kan du behöva skära dem ännu bredare och trycka till dem lite när du lagt dem på plåten.