Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter. Lägg över nötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalet på nötterna med handduken.
- Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med maizena och 1 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
- I en annan liten skål blandar du ihop saffran och citronsaft.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum i en bunke av glas eller metall med elvisp. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller. Ha sedan i saffran med citron och vispa till en härligt gul smet.
- Tillsätt hasselnötsblandningen till marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Spritsa ut smeten i stänger längs med kortsidan tills smeten tar slut.
- Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt nötmarängen svalna helt och hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
- Vispa grädden och bre den över marängem. Toppa med tinade hallon och rulla ihop.
- Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Grovhacka den vita chokladen och smält i microvågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning och tillsätt sedan matoljan. Rör om till en jämn chokladglasyr och låt den svalna innan du dekorerar din budapestrulle med den.
- Avsluta med att garnera med mer frystorkat bärpulver.
- Serveras direkt eller förvaras i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.