Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpannan.
- Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
- Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
- Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
- Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man frysa botten? Tänkte om man vill ha halva tårtan till senare
Fryser man in botten och tinar så förlorar marängen sin krispighet 🙂
Själva kladdkakan blev typ inte gräddad alls. Vad kan jag ha gjort för fel?
Grädda den längre tid i ugnen eller grädda den i ca 15 minuter innan du har på marängen 🙂
Går det att byta ut vetemjöl till rismjöl för att få den glutenfri?
Hejhej, har tyvärr inte prövat detta själv ännu. Säg gärna till om du testar! ☺️
Varför har man bakpulver i grädden?
Hejhej, det ger med stadga och fluffighet i grädden! ☺️
Vilka mått har du på långpannan?
Hejhej, 30×40 cm 🥰