Trillingnöt är favoriten från chokladasken som försvann men som också är så god och enkel att göra hemma själv.
Oavsett märke så har choklad med hela hasselnötter varit en storfavorit hos mig. Så ni kan ju gissa hur stor min besvikelse var när den älskade trillingnöten försvann från Aladdinasken 2014. Eller helt ärligt så varade den besvikelsen inte särskilt länge. Det är ju superenkelt att göra helt själv i sitt eget kök!
Man kan göra trillingnöt på det supersnabba sättet och det lite mer tidskrävande sättet. Det lite mer tidskrävande sättet innebär att man tempererar mjölkchokladen innan man doppar hasselnötterna i den. Det kan tyckas vara ett ganska tråkigt och jobbigt steg, jag vet, jag undviker gärna att temperera choklad om jag kan. Men just när det kommer till praliner eller andra bakverk med choklad som kommer i kontakt med händer eller som ska förvaras i en fin ask så är det verkligen värt det att temperera. Då håller sig chokladytan snygg och fin oavsett hur många händer som går och nallar i burken eller asken med goda trillingnötter.
Hej Camilla! Älskar dina recept😊 men måste man dubbeldoppa trillingnötterna i choklad, eller räcker det med en gångarter?
Tacksam för svar!
Mvh Saga
Hejhej! Tack, vad glad jag blir 🙂 Man måste inte det 🥰
Åh! Och juste, hur länge håller dessa tro? Kan man höra dem ett bra tag före jul eller helst så sent som möjligt?😅
Mvh saga
De håller i hela 4 veckor minst i kylskåpet om du förvarar dem i en lufttät burk 🙂
😍 Om jag bakar dem nu och vill servera till jul. Hur förvarar jag dem på bästa sett?
I lufttät burk i kylskåpet 🙂
Alltså så goda de ser ut! Om jag vill förvara dem i ett par dagar innan jag serverar dem – hur gör jag det och får dem att se så fina som möjligt ut?
Om du tempererar chokladen så kan du förvara dem i en lufttät burk i rumstemperatur. Annars i kylskåpet 🥰
Chokladen räckte inte riktigt för att dubbeldoppa och ringla, gick åt 300-320 g choklad till ca 115 g nötter (37 trillingnötter). Men det var kul att göra dem.