Kanelbullekladdkaka

Kanelbulle som kladdkaka – kanelbullekladdkaka, helt enkelt!

Har ni hunnit märka hur taggad jag är inför torsdag och kanelbullens dag än eller inte? Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka! Idén till kanelbullekladdkaka var det bästa Sabina som kom på men receptet är mitt egna.

Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra. På min Instagram @camillahamid så hittar ni en video där jag visar steg för steg hur enkelt man gör den här kladdkakan. Perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

250 g smör
3,5 dl strösocker
1 msk malen kanel + 2 msk
2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker
pärlsocker till garnering

Tips!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

250 g smör
3,5 dl strösocker
1 msk malen kanel + 2 msk
2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker
pärlsocker till garnering

TIPS!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.
Steg för steg

Steg för steg bilder på hur man bakar kanelbullekladdkaka. Det finns många olika sorters kanel. Vissa väldigt mörka och vissa väldigt ljusa, därför blir det inte alltid lika stora kontraster mellan den mörka och ljusa smeten.

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

Steg för steg bilder på hur man bakar kanelbullekladdkaka. Det finns många olika sorters kanel. Vissa väldigt mörka och vissa väldigt ljusa, därför blir det inte alltid lika stora kontraster mellan den mörka och ljusa smeten.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
49 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
Mikaela
4 years ago

Bakade denna kladdkakan igår, supergod! Dock blev min ljusa smet väldigt mörk, stämmer det med två msk i första smeten sedan ytterligare två i den mörkare smeten?

Caroline Annerhäll
Caroline Annerhäll
Svara till  Mikaela
3 years ago

1 plus 2 inte 2 plus 2 msk kanel. 🙂

Nawal
4 years ago

Måste mna ha den under natten? Eller är det ok att äta rakt av efter att ha låtit kakan att svalna

Nawal
Svara till  camillahamid
4 years ago

Tack för svaren den hjälpte❤️😅😅

Mathilda
Mathilda
4 years ago

Denna kladdkaka är magisk!! Ny favorit, smakar som mitten på en saftig kanelbulle 😍

Hanna
Hanna
4 years ago

Hej, kan man ha vanligt socker istället för farinsocker?

Nelly
Nelly
4 years ago

Så god! min nya favorit bakar den varge gång vi har besök och alla tycker att den är så god😀

Farah
Farah
4 years ago

Kan jag göra den utan pärlsocker?

Rebecka
Rebecka
4 years ago

Håller på att göra denna kaka nu. Ser lovande ut 💕 tack för alla goda recept du delar till oss. Jag har haft i den länge i ugnen men den är fortfarande mkt lös. Hur länge kan jag ha inne den max på 175grader

Last edited 4 years ago by Rebecka
Karin
Karin
4 years ago

Jag har tyvärr bara en form 24cm i diameter…går det bra med den med? Kram ifrån Tyskland.

Susanna Höglund
Susanna Höglund
4 years ago

Magisk god

Ingrid️
Ingrid️
4 years ago

ASSÅ JAG ÄLSKAR DENNA KAKA!! Så lätt att göra!

Anni
Anni
4 years ago

Hej! Har du tips på hur man skulle baka den här veganskt?

Albo
Albo
4 years ago

😍Kan denne kaken fryses ned?

Alice
Alice
3 years ago

Finns det möjlighet att göra denna glutenfri, kanske genom att byta ut mjölet till rismjöl/potatismjöl eller måste de vara glutenfritt mjöl?😍 ser supergod ut!!

Last edited 3 years ago by Alice
alice andersson
alice andersson
3 years ago

gjorde denna kaka igår och idag den är såååååååååå god!

Fatima
Fatima
3 years ago

Hej Camilla ❤️ Kan man ha brun farin strö elr måste det va d sega farin sockret?

Last edited 3 years ago by Fatima
Elsa
Elsa
3 years ago

Kan man ha rörsocker istället för farinsocker?

Liv
Liv
3 years ago

Jag tycker också att den ljusa blev alldeles för mörk med 1msk eller var det nu va. hade lätt räckt med typ 1tsk i den ljusa och kanske 1-1,5msk i den mörka, smakade mest bara kanel (och jag har typ kanel på allt). Konsistensen blev jättebra dock.

Linnea
Linnea
3 years ago

Hej! Kan man göra den vegansk på något sätt?😊

Johanna
Johanna
3 years ago

Heeej
Bakade precis denna men stötte på problem. Dels ville inte smöret ’gå in sig’ i smeten vilket resulterade i att jag rörde en hel del. När den sen kom ut från gräddningen var den hög, som en sockerkaka. 😅 är det pga vispningen? Isåfall – hur ska jag göra med smöret ?

trackback
3 years ago

[…] inför kanelbullens dag. Här på bloggen har jag recept på allt från kanelbullemums till kanelbullekladdkaka och kanelbullesnittar. Näst på tur har vi dessa ljuvliga kanelbullar med KOLAGÖMMA! Alltså […]

Sara
Sara
3 years ago

Kan man smöra och bröa formen istället för att använda bakplåtspapper när man gör denna kladdkaka?

Emma Christiansen
Emma Christiansen
3 years ago

Tror jag råkade ha den inne för länge blev inte kladdig mer som en sockerkaka, men smaken är ju magisk!!

Får göra om göra rätt hah! 🙂

Bita
Bita
2 years ago

Hej! Om man vill göra denna i muffinsformar, behöver man tänka på något extra? Eller är det bara köra samma recept?

zandra
zandra
2 years ago

Gå den att frysa in?

Sofia
Sofia
2 years ago

Hur länge borde man baka dem ifall man gör dem i muffinsformar? Använder jag samma temperatur?

Fnulan
2 years ago

Släng dig i väggen vad gott! Denna ska jag tvinga MANNEN att baka =))

Tips!

  • Gör din kanelbullekladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?