Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
- I en separat skål: blanda rivna äpplen (utan skal) och rörsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
- I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
- Täck din form/långpanna med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
- Frosting: Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
- Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i frostingen tills den är helt klumpfri.
- Bred glasyren över kakan och dekorera med kolasås.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Gjorde denna fast efter receptet i boken. Luktar och smakar mest matolja. Vad gjorde jag för fel. Hade iallafall inte för mycket olja men kanske fel. (Hade den som heter matolja men kanske finns med olika innehåll?) Synd på en massa ingredienser får testa utan olja nästa gång.
Testa en annan olja nästa gång ☺️ Matolja ska inte ha en så stark smak eller doft men om du upplever det så kan du testa solrosolja eller annan neutral olja.
Hej! Hur länge håller denna kakan sig fräsch i kylskåpet?
Mvh
Linn
Hejhej! Minst 4 dagar 🙂
Kan jag ha farinsocker istället för rörsocker?🤗
Hejhej, det funkar! ☺️