Äppelkaka i långpanna med cream cheese frosting

Igår kväll fick jag idén till en riktigt god och saftig kaka. Äppelkaka i långpanna med cream cheese frosting och kolasås. Konceptet är det samma som morotskaka. Jag har helt enkelt bara bytt ut morötterna i mitt grundrecept för morotskaka till äpplen. Resultatet blev en riktig succé med en galet saftig kaka och en härligt len frosting med kolasås på toppen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Äppelkaka i långpanna med cream cheese frosting

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (saftig äppelkaka i långpanna):
3 dl socker
3 stora ägg
3 medelstora äpplen
1,5 dl brunt rörsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel (andra tips på kryddor att ha i är ingefära och kardemumma)
1,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3,75 dl matolja

Ingredienser (frosting):
150 g rumsvarmt smör
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
kolasås till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (saftig äppelkaka i långpanna):
3 dl socker
3 stora ägg
3 medelstora äpplen
1,5 dl brunt rörsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel (andra tips på kryddor att ha i är ingefära och kardemumma)
1,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
3,75 dl matolja

Ingredienser (frosting):
150 g rumsvarmt smör
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
kolasås till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda rivna äpplen (utan skal) och rörsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Täck din form/långpanna med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
  9. Frosting: Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
  10. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
  11. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i frostingen tills den är helt klumpfri.
  12. Bred glasyren över kakan och dekorera med kolasås.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 25×35 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda rivna äpplen (utan skal) och rörsocker. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
  6. Täck din form/långpanna med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  8. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
  9. Frosting: Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
  10. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
  11. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i frostingen tills den är helt klumpfri.
  12. Bred glasyren över kakan och dekorera med kolasås.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
3 years ago

Gjorde denna fast efter receptet i boken. Luktar och smakar mest matolja. Vad gjorde jag för fel. Hade iallafall inte för mycket olja men kanske fel. (Hade den som heter matolja men kanske finns med olika innehåll?) Synd på en massa ingredienser får testa utan olja nästa gång.

Linn
Linn
2 years ago

Hej! Hur länge håller denna kakan sig fräsch i kylskåpet?

Mvh
Linn

Adaleta
Adaleta
2 years ago

Kan jag ha farinsocker istället för rörsocker?🤗

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?