Vill ni lyxa till en mjuk kaka så är toscasmet svaret! En saftig mjuk kaka toppas med toscaglasyr gjord på nötter eller kokos ger en härlig smakupplevelse av både mjukt och tuggmotstånd. Knäckig tosca mot mjuk kaka är helt enkelt ett vinnande koncept! Gör du den i långpanna kan ni dessutom vara fler som njuter av den här goda kakan.
Men det här med att få en mjuk kaka att bli riktigt saftig även efter att den svalnat och t om dagen efter är inte alltid så lätt. Det behöver du dock inte oroa dig för med mitt recept. Rumsvarma ingredienser (inte smälta smöret), gräddfil i smeten och låg temperatur i ugnen under lång gräddningstid är några tips som gör din mjuka kaka, oavsett utförande, riktigt saftig.
Kanel?
Tack haha, skrev heltokigt 🙂
Förstod det, superbra recept 👍
Jättegod och saftig kaka. Jag använde både kanel och kardemumma och det blev jättebra! Bytte även gräddfil till grekisk yoghurt + lite mjölk eftersom det var allt jag hade och det blev kanon
Hejhej, förlåt för sent svar! Mums, låter jättegott! 😁
Hej! 🙂 jag vill så gärna baka denna utan gluten. Har provat med majsmjöl men den blev så torr. Smulig. Har du något förslag? 😉
Hejhej, åh jag har tyvärr inte hunnit pröva baka denna glutenfri ännu <3 Säg gärna till om du prövar på annat vis och berätta hur det gick! 🥰