Har ni hunnit plocka några blåbär än? I skogen bredvid där vi bor finns det blåbär men inte såå många så man får vara snabb på bollen om man vill ha egenplockade blåbär till bakningen. Idag blev det de här segmjuka blåbärsrutorna med vanilkräm till helgfikat. Lite som kladdkaka men utan någon sorts choklad och lite segare i konsistensen. Oavsett så är de försvinnande goda och perfekt att ta med sig på picknick ute i solen!
Något som tar de här magiska blåbärsrutorna till en ny nivå är såklart vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass. Jag är en riktig såsmänniska! Ska det va sås så ska det vara ordentligt med sås. Mer sås med paj än paj med sås om man säger så.
Receptet bakade jag i en rektangulär ugnform med måtten 19×27 cm, vilket ger 8 generösa bitar. Vill du göra de här blåbärsrutorna i långpanna är det bara att ta alla ingredieser x3. Det går även utmärkt att byta ut blåbären mot hallon eller andra bär (använder du jordgubbar måste de dock vara färska för att inte ge en för sörjig kaka).
Författare: Camilla Hamid
Wow de låter jättegoda! Om man vill baka utan ägg, hur mycket kikärtsspad borde man ersätta äggen med tycker du?
Hejhej! Har inte testat än, men 3 msk kikärtsspad motsvarar ett ägg. Säg gärna till om du testar och berätta hur det blev <3
Ser jättegoda ut! Funkar dessa med kanel och äpplen, tro?
Hur länge ska kakan vara inne om jag gör den i en långpanna?
Hejhej, ungefär samma tid då den blir lika hög 😊
Gjorde dessa för min brors födelsedag, de blev så goda! Tack för receptet!!<3333
Hej Mahsa! Vad kul att ni gillade dem, tack själv! 🤩
“×3” alltså 16dl socker samt 16dl mjöl?
Om jag vill gör detta i din form 30×40cm hur stor ska satsen vara då?
En fråga ang formen ska det alltid vara bakplåtspapper i den eller hur ska man kunna skära upp en kaka tex kärleksmums?