Jag älskar biskvier! Eller iallafall tanken av en biskvi men jag har sjukt svårt för själva smörkrämen. Den är helt enkelt för överväldigande och smörig (tro mig, jag har testat mååånga olika varianter och jag är helt enkelt bara inte smörkrämsfrälst)! Så min grej är ju lite det här med alternativa fyllningar. En variant som är sjukt poppis är mina chokladbollsbiskvier men nu ska ni få höra på något helt fantastiskt: fluffbiskvier!
För er som inte vet vad fluff är så har det de senaste åren blivit en populär tårtfyllning som helt enkelt går ut på att du smälter samman ditt favoritgodis eller favoritchoklad med vispgrädde (det får inte koka!) och sedan häller upp i en skål för att svalna helt och hållet innan du vispar upp den till ett härligt fluff. Den gör verkligen sitt namn rättvisa. Oavsett vilken choklad- eller godissort du använder så blir det riktigt fluffigt och gott!
När det kommer till just biskvier behöver man tänka något annorlunda vad gäller förhållandet mellan vispgrädde och godis/choklad. För att du ska få en stabil fyllning som fäster bra på botten så har jag använt lika delar choklad och grädde istället för 200 g choklad/godis till 3 dl grädde.
Du kan självklart välja vilken annan choklad eller godis du vill att fylla dina biskvier med. Bara fantasin sätter gränser!
[…] som följt mig länge vet att jag helst undviker smörkräm och hellre fyller mina chokladbiskvier med fluff. Men när jag ska baka klassiska chokladbiskvier stavas genvägen marängsmörkräm. Att göra en […]
Hej! Gjorde precis dessa och de första biskvierna jag spritsade blev superfina! Halvvägs in började dock fluffet ”skära sig” och bli grynigt. Försökte vispa upp det lite till men då skar det sig ännu mer. Vad kan problemet vara? Vispade jag inte upp fluffet tillräckligt från början kanske? Det hade svalnat helt och hållet!