Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm vilket ger.
- Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
- Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
- Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
- Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.
- Fyllning: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Låt svalna.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Vispa upp grädden.
- Tillsätt lite av grädden till chokladen och rör om till en jämn smet innan du vänder ner hela chokladsmeten till vispgrädden. Vispa till en jämn smet på låg hastighet bara precis tills det går ihop.
- Låt moussen stelna i bunken i kylskåpet i minst 1 timme innan du fyller dina bottnar med den.
- Varva varje lager med chokladmousse och kolasås.
- Låt den fyllda tårtan sedan stå i kylskåpet medan du gör smörkrämen.
- Smörkräm: Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över ett vattenbad.
- Vispa upp äggvitorna i en bunke till styva toppar i en värmetålig skål.
- Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen.
- Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
- Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
- Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
- Spackla tårtan med smörkrämen och spara gärna lite att spritsa på tårtan som dekoration.
- Dekoration: Hacka chokladen grovt och smält tillsammans med smöret i en kastrull. Häll över i en kall skål och låt svalna i kylskåpet. Den ska tjockna men fortfarande vara flytande.
- Häll chokladglasyren på toppen av tårtan och låt den rinna fint över tårtans kant.
- Spritsa och dekorera med chokladsmörkräm, kolasås, dubbelnougat och macarons.
- Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man byta ut den mörka chokladen i chokladsmörkrämen till vit choklad för att få en vit tårta?
Hejhej, förlåt för sent svar. Det går bra! <3
Hej! Kan man lägga på choklad mossen mellan varje lager, sedan klä in tårtan i plast och låta stå i kylen under natten? Sedan göra resten dagen efter?
Hejhej, det går fint! 😊
Om man har en som är 20 cm eller en som är 25. Vilken skulle man ta till detta receptet då?
Hej! Vad är det för kolasås du har mellan varje lager? Funkar det med Dulce de leche?
Hej. Den smälta chokladen blev bara till en klump när jag la i äggen. Vad gör jag för fel? Hur kan detta undvikas?