Supersnabba sommarbakelser

sommarbakelser7

Här kommer ett riktigt smarrigt bakelsetips att slänga ihop på mindre än 30 minuter! Fluffiga rulltårtsbottnar, cheesecakefyllning med vit choklad (inte alls för söt utan bara precis sådär lagom), toppad med färska bär och frukt. Allt du behöver i ett och samma bakverk i sommar.sommarbakelser6sommarbakelser5

Den senaste tiden har jag fått mycket frågor om fika som går snabbt att baka. De klassiska tipsen är någon dessert i glas eller en no bake paj så jag kände att jag behövde utöka det utbudet lite. Det är så tacksamt med rulltårtsbottnar. Det gräddas snabbt och svalnar på lika kort tid. För att tidseffektivisera deluxe så vispade jag ihop fyllningen medan jag lät botten svalna. sommarbakelser3

Ser ni vad jag har gjort med kiwin? Ett väldigt enkelt och piffigt sätt att dekorera med frukt på utöver det vanliga är att stansa ut frukten med en kakform. Funkar även med äpple och banan!sommarbakelser2sommarbakelser1

Jag bakade en rulltårtsbotten i en mindre långpanna med måtten 25×30 cm, vilket gav 6 stycken supersnabba sommarbakelser! Gillar du inte vit choklad går det lika bra att ta samma mängd mörk choklad eller mjölkchoklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Supersnabba sommarbakelser

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (rulltårtsbotten):
3 stycken ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron

Ingredienser (vit choklad cheesecake-fyllning):
100 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde
300 g naturell färskost

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (rulltårtsbotten):
3 stycken ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron

Ingredienser (vit choklad cheesecake-fyllning):
100 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde
300 g naturell färskost

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockerblandningen. Riv även ner skal från en citron och vänd försiktigt samman till en jämn smet med en slickepott.
  4. Täck din form med bakplåtspapper och häll ut smeten i den. Bre ut till ett jämnt lager och grädda din botten i mitten av ugnen i 5 minuter.
  5. Låt svalna helt medan du gör fyllningen.
  6. Fyllning: Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  8. Skär rulltårtsbotten i 12 lika stora bitar och spritsa dem med färskostsmeten.
  9. Dekorera med färska bär och frukt. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
  10. Vill du förbereda dessa kvällen innan servering kan du göra alla steg förutom att dekorera med frukt och göra det strax innan du ska servera.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockerblandningen. Riv även ner skal från en citron och vänd försiktigt samman till en jämn smet med en slickepott.
  4. Täck din form med bakplåtspapper och häll ut smeten i den. Bre ut till ett jämnt lager och grädda din botten i mitten av ugnen i 5 minuter.
  5. Låt svalna helt medan du gör fyllningen.
  6. Fyllning: Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  8. Skär rulltårtsbotten i 12 lika stora bitar och spritsa dem med färskostsmeten.
  9. Dekorera med färska bär och frukt. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
  10. Vill du förbereda dessa kvällen innan servering kan du göra alla steg förutom att dekorera med frukt och göra det strax innan du ska servera.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aylin
Aylin
4 years ago

Detta ser väldigt gott ut och längtar tills jag kan baka detta. Och se hur resultatet blir. Jag har en fråga om man kan baka dounats/munkar utan att fritera alltså att lägga i ugnen. Om man kan de, kan du visa hur man bakar. Skulle uppskatta det väldigt mycket. För kag älskar dounats men vill inte använda så mycket olja på de.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?